Carregant...

Línea de producción por excedente, 2014

Línia de producció per excedent, 2014

Adrian Melis va crear una empresa privada a Amsterdam l’any 2014. Va publicar en diversos mitjans una oferta laboral adreçada a nadius espanyols: es tractava de treballar dues hores diàries, cinc dies a la setmana, durant un mes. La feina consistia a imprimir els 2.700 currículums vitae que s’havien rebut sol·licitant el lloc de treball i destruir-los tot seguit en una màquina trituradora. El resultat final, els currículums triturats, juntament amb una projecció on se’n mostra el procés de destrucció.

Les fissures del sistema de producció capitalista són la matèria de treball habitual d’Adrian Melis. En aquesta obra, transforma les expectatives laborals i vitals dels sol·licitants en matèria primera per triturar. Al·ludeix així, amb sarcasme, a una màxima de l’economista liberal Joseph Schumpeter, que sostenia que el capitalisme genera riquesa mitjançant la destrucció de les estructures econòmiques i socials existents.


Fitxa tècnica

Títol original:
Línea de producción por excedente
Número de registre:
5244
Artista:
Melis, Adrian
Data de creació:
2014
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Paper triturat i vídeo monocanal, color, so, 10 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Dipòsit particular
Copyright:
© Adrian Melis
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Làmina en relleu
Reproducció tàctil
Text en braille

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.