Carregant...

No(W)here Postcards, 1998

Postals de cap lloc, 1998
Material gràfic, 16 x 11,5 x 1,3 cm
L’obra de Rogelio López Cuenca fa seves la forma de textos, postals, portades de revistes, rètols urbans… alterant el contingut per tal de transmetre missatges tant poètics com sociopolítics. Per mitjà de la seva adaptació de formes quotidianes –senyals i anuncis publicitaris–, l’artista sondeja les limitacions i el significat del que constitueix l’espai públic. Com a extensió de les seves pròpies obres polítiques, López Cuenca va ser també integrant del col•lectiu Agustín Parejo School, i a principis dels vuitanta va actuar com a performer i artista d’esdeveniments a Màlaga.

Beaux Arts està composada per nou quadres instal•lats en tres columnes i tres fileres, que mostren les lletres «B-E-A-U-X A-R-T-S». Escollint els logotips de diverses organitzacions i entitats comercials, l’artista desdibuixa la distinció entre signe i referent en vincular aquests logotips amb la frase «belles arts». Una altra obra semblant, en la qual també s’utilitzen logotips com els de Kodak i Texaco, lletreja la cèlebre frase de Goethe Kunst bleibt Kunst [L’art continua essent art]. Per a López Cuenca aquesta apropiació d’elements de comunicació com el logotip funciona com un poema trobat, i tanmateix l’artista mateix afirma: «Jo estic intentant el contrari, portar la poesia al codi públic.

Fitxa tècnica

Títol original:
No(W)here Postcards
Número de registre:
2149
Artista:
López Cuenca, Rogelio
Data de creació:
1998
Any d'adquisició:
2003
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Impressió òfset sobre paper (30 postals)
Dimensions:
16 x 11,5 x 1,3 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Rogelio López Cuenca
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.