Carregant...

Beaux Arts, 1992

Belles Arts, 1992
Pintura, 9 parts 50 x 50 cm c/u
Rogelio López Cuenca se serveix de l’apropiacionisme per sabotejar i posar en qüestió l’ordre assumit de les coses. Si en altres treballs parteix de la senyalística i el mobiliari urbans i d’eslògans a l’ús, a Beaux Arts utilitza la imatge comercial de grans marques i empreses per portar l’art a l’espai públic i qüestionar el seu paper en l’economia. Els logos de conegudes multinacionals i organitzacions dels anys noranta li serveixen per compondre les sigles B-E-A-U-X-A-R-T-S. L’artista desdibuixa així la distinció entre signe i referent, provocant un curtcircuit en l’imaginari comú. Per López Cuenca, aquesta apropiació d’elements de comunicació, com el logotip, funciona com un poema trobat. Conscient que avui, per intervenir en el món, cal intervenir en la representació del món, López Cuenca no renuncia a la ironia, l’humor i l’esperança de revertir el curs de les coses en favor de la poesia i de l’art.

Fitxa tècnica

Títol original:
Beaux Arts
Número de registre:
0191
Artista:
López Cuenca, Rogelio
Data de creació:
1992
Any d'adquisició:
1996
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre tela
Dimensions:
9 parts 50 x 50 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Rogelio López Cuenca
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.