La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Testimonio, 2012

Testimoni, 2012

«Necesito a alguien que despeje la calle... Alguien que me cuide la espalda... Ganamos hasta 15.000 quetzales, pero hay que pagarle a los que me ayudaron, trabajamos en grupo.» Aníbal López va entrevistar un sicari del seu país d’origen, Guatemala, perquè li parlés de la seva feina com assassí a sou. Ho va fer dos dies abans de la inauguració de la Documenta de Kassel, a Alemanya, l’any 2012, en el que es coneix com a Professional Preview. El públic, persones vinculades al món de l’art que assistien a l’entrevista, li va poder adreçar algunes preguntes. Mentre que les respostes –un reflex de la violència social en contextos llatinoamericans– semblen normalitzar o naturalitzar l’assassinat, les preguntes del públic denoten una visió de la criminalitat i la pobresa simplificada i del tot mediatitzada pels mitjans. Extirpat del seu context i de la  seva condició de classe, és ell qui és percebut com a criminal, encara que els seus caps tinguin la seva vida a les mans. Plantejada com una performance, l’entrevista es va projectar en un espai expositiu de la Documenta quan aquesta es va inaugurar.


Fitxa tècnica

Títol original:
Testimonio
Número de registre:
5513
Artista:
López, Aníbal
Data de creació:
2012
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 43 min 37 s
Número d'edició:
Ed. 3/9 + 2 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Dipòsit particular
Copyright:
© Aníbal López
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.