Carregant...

Cal·ligrafia III, 1971

Pintura, 48,5 x 51 cm
En la seva llarga i eclèctica trajectòria, Robert Llimós va desenvolupar, entre 1970 i 1973, un conjunt d’indagacions gràfiques i exploracions geomètriques de caire minimalista. Són traços cal·ligràfics repetits rítmicament, superposicions de línies, cercles reiterats i línies que ocupen gravats, lones i grans teles. En aquestes obres Llimós tensa la relació de la línia sobre el paper fins al punt que aquesta ocupa tota la superfície i es constitueix en protagonista única. Alliberada de la tirania de la representació, l’obra es construeix com un pur exercici d’estructuració rítmica, no sols gràfica, sinó també gestual.

Fitxa tècnica

Títol original:
Cal·ligrafia III
Número de registre:
0205
Artista:
Llimós, Robert
Data de creació:
1971
Any d'adquisició:
1996
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic sobre lona
Dimensions:
48,5 x 51 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Robert Llimós, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.