Carregant...

Cal·ligrafia IV, 1971

Pintura, 48,5 x 51 cm
En la seva llarga i eclèctica trajectòria, Robert Llimós va desenvolupar, entre 1970 i 1973, un conjunt d’indagacions gràfiques i exploracions geomètriques de caire minimalista. Són traços cal·ligràfics repetits rítmicament, superposicions de línies, cercles reiterats i línies que ocupen gravats, lones i grans teles. En aquestes obres Llimós tensa la relació de la línia sobre el paper fins al punt que aquesta ocupa tota la superfície i es constitueix en protagonista única. Alliberada de la tirania de la representació, l’obra es construeix com un pur exercici d’estructuració rítmica, no sols gràfica, sinó també gestual.

Fitxa tècnica

Títol original:
Cal·ligrafia IV
Número de registre:
206
Artista:
Llimós, Robert
Data de creació:
1971
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic sobre lona
Dimensions:
48,5 x 51 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Galeria Trama
Copyright:
© Robert Llimós, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske