Carregant...

Alba. Serie: "Retratos", 1988

Alba. Sèrie: "Retrats", 1988
Collage, 28,5 x 21 cm
El 1988, el polifacètic i provocador Martin Kippenberger es va instal·lar a Madrid i Sevilla, on va produir una sèrie d’obres autobiogràfiques entorn de Picasso, un dels seus referents creatius. El retrat i l’autoretrat són dos gèneres molt utilitzats per Kippenberger. En molts casos parteix del dibuix a manera d’esbós o d’apunt i tot seguit hi aplica elements diversos. Entre la sèrie de retrats realitzada durant la seva estada a Espanya, es va fixar en diverses figures de l’aristocràcia local. Amb l’humor punyent que recorre tota la seva obra, Kippenberger fixa la seva mirada crítica en la construcció de la pròpia imatge i en el paper fonamental que hi tenen els dispositius mediàtics com la televisió.

Fitxa tècnica

Títol original:
Alba. Serie: "Retratos"
Número de registre:
1761
Artista:
Kippenberger, Martin
Data de creació:
1988
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Collage
Tècnica:
Collage sobre paper
Dimensions:
28,5 x 21 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit particular, Barcelona
Copyright:
© Estate Martin Kippenberger, Galerie Gisela Capitain, Cologne
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.