Carregant...

Romanones. Serie: "Retratos", 1988

Romanones. Sèrie: "Retrats", 1988
Collage, 28,5 x 21 cm
El 1988, el polifacètic i provocador Martin Kippenberger es va instal•lar a Madrid i Sevilla, on va produir una sèrie d’obres autobiogràfiques entorn de Picasso, un dels seus referents creatius. El retrat i l’autoretrat són dos gèneres molt utilitzats per Kippenberger. En molts casos parteix del dibuix a manera d’esbós o d’apunt i tot seguit hi aplica elements diversos. Entre la sèrie de retrats realitzada durant la seva estada a Espanya, es va fixar en diverses figures de l’aristocràcia local. En el seu retrat de la comtessa de Romanones, fet sobre un full de paper d’hotel, com feia sovint, incorpora un bitllet de banc del Brasil i el dibuix d’un televisor.
Amb l’humor punyent que recorre tota la seva obra, Kippenberger fixa la seva mirada crítica en la construcció de la pròpia imatge i en el paper fonamental que hi tenen els dispositius mediàtics com la televisió.

Fitxa tècnica

Títol original:
Romanones. Serie: "Retratos"
Número de registre:
1759
Artista:
Kippenberger, Martin
Data de creació:
1988
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Collage
Tècnica:
Collage sobre paper
Dimensions:
28,5 x 21 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit particular, Barcelona
Copyright:
© Estate Martin Kippenberger, Galerie Gisela Capitain, Cologne
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.