Carregant...

Sense títol, 1984

Escultura, 100 x 100 x 33,3 cm
Referent del minimalisme americà, Donald Judd va establir un vocabulari essencial de les formes i s’hi va mantenir sempre fidel. Judd construïa «objectes específics», tal com els anomenava, utilitzant formes simples i sovint repetides amb la intenció d’explorar l’espai i els seus usos. Sense títol, del 1984, és una d’aquestes construccions. Produïda amb acer, és una exploració de formes geomètriques senzilles en progressió a l’espai. Com en altres estructures primàries seves, Judd s’allunya de l’il·lusionisme i la representació de l’espai propis de la tradició artística europea, per deixar que l’escala, els materials i l’evolució de la línia siguin una finalitat en si mateixos. L’artista es nega a designar les seves obres com a escultures adduint la seva execució industrial i radicalment despersonalitzada.

Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol
Número de registre:
0274
Artista:
Judd, Donald
Data de creació:
1984
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Acer
Dimensions:
100 x 100 x 33,3 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Juan March
Copyright:
© Donald Judd, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.