Carregant...

...Inventemos también nosotros..., 1976

...Inventem també nosaltres..., 1976
Material gràfic, 29,5 x 21 cm
Inicialment ... Inventemos también nosotros... se centrava en el relat de Diego Navarro, un obrer andalús i pare de família nombrosa que estava a l'atur. Després de participar en una manifestació en què va ser ferit, va ingressar a la presó on es va acabar suïcidant. La peça es va completar més endavant amb la història de Juan Vilá Reyes, conegut empresari català implicat en el frau de Matesa, pel qual va ser empresonat i posteriorment indultat. Les dues narracions transcorren en paral·lel i evidencien l'escassetat d'informació i d'imatges relatives al primer en contrast amb l'abundància de dades i documentació sobre el segon. El tractament que la justícia va donar a cada un dels casos també va ser molt diferent. Eulàlia Grau va presentar aquesta obra a la Galeria G de Barcelona i, per a la carpeta commemorativa, va reproduir la imatge de la família de Navarro en el seu entorn modest, junt a una fotografia de la família Carter de passeig envoltada de guardaespatlles a El règim capitalista crea cada dia situacions com aquesta (1976).

Fitxa tècnica

Títol original:
...Inventemos también nosotros...
Número de registre:
2793
Artista:
Grau, Eulàlia
Data de creació:
1976
Any d'adquisició:
2006
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Impressió tipogràfica sobre paper
Dimensions:
29,5 x 21 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 53/100
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Eulàlia Grau, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.