Carregant...

Dio del dolce fare niente. Sèrie: “Déus”, núm. 54, 1981

Pintura, 116 x 89,2 cm
La sèrie Déus –formada per seixanta acrílics sobre tela, cinquanta-vuit dels quals formen part de la Col·lecció MACBA– correspon a un moment en què l'artista incorpora la producció pictòrica a la pràctica conceptual que ja havia començat a desenvolupar en els anys setanta. En pintura, Garcia Sevilla va seguir un camí de prolongació i continuïtat dels seus temes i objectes d'interès, com el sexe, la mort i la violència.
Déus és una variació al voltant del tema unitari que dóna títol a la sèrie. Són quadres d'un mateix format elaborats en blanc i negre i poblats de símbols i figures que al·ludeixen als interessos de l'artista. Déus mostra una deessa destructiva que alhora és aranya, pop, braços, serp i figura amb molts pits. En aquesta sèrie i a través d'una divinitat metamòrfica, Garcia Sevilla incorpora iconografia procedent de diverses cultures, religions i pràctiques pictòriques i es val de diverses llengües per anomenar-ne les divinitats. Garcia Sevilla presenta un déu que oblida totes les coses, un déu sense biografia, un déu mort de por, un déu alcohòlic i difícil, un déu amb veu de déu, un déu esgotat insultant, un déu maniàtic... i així fins a seixanta divinitats.

Fitxa tècnica

Títol original:
Dio del dolce fare niente. Sèrie: “Déus”, núm. 54
Número de registre:
0265
Artista:
Garcia Sevilla, Ferran
Data de creació:
1981
Any d'adquisició:
1996
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic i pigment amb làtex sobre tela
Dimensions:
116 x 89,2 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sala 9
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Ferran Garcia Sevilla, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

L’essència del fragment i del mòdul té un ressò profund en el meu treball.
Pep Agut