Carregant...

Der tote und lebenhige Gott. Dios maníaco. Sèrie: “Déus”, núm. 56, 1981

Pintura, 116 x 89,2 cm

La sèrie Déus –formada per seixanta acrílics sobre tela, cinquanta-vuit dels quals formen part de la Col·lecció MACBA– correspon a un moment en què l'artista incorpora la producció pictòrica a la pràctica conceptual que ja havia començat a desenvolupar en els anys setanta. En pintura, Garcia Sevilla va seguir un camí de prolongació i continuïtat dels seus temes i objectes d'interès, com el sexe, la mort i la violència.
Déus és una variació al voltant del tema unitari que dóna títol a la sèrie. Són quadres d'un mateix format elaborats en blanc i negre i poblats de símbols i figures que al·ludeixen als interessos de l'artista. Déus mostra una deessa destructiva que alhora és aranya, pop, braços, serp i figura amb molts pits. En aquesta sèrie i a través d'una divinitat metamòrfica, Garcia Sevilla incorpora iconografia procedent de diverses cultures, religions i pràctiques pictòriques i es val de diverses llengües per anomenar-ne les divinitats. Garcia Sevilla presenta un déu que oblida totes les coses, un déu sense biografia, un déu mort de por, un déu alcohòlic i difícil, un déu amb veu de déu, un déu esgotat insultant, un déu maniàtic... i així fins a seixanta divinitats.


Fitxa tècnica

Títol original:
Der tote und lebenhige Gott. Dios maníaco. Sèrie: “Déus”, núm. 56
Número de registre:
0267
Artista:
Garcia Sevilla, Ferran
Data de creació:
1981
Any d'adquisició:
1996
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic i pigment amb làtex sobre tela
Dimensions:
116 x 89,2 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sala 9
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Ferran Garcia Sevilla, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman