La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Frase d'or (Ella té molts noms), 2020

Frase d'or (Ella té molts noms), 2020
Instal·lació, Dimensions variables

Amb lletres escrites amb pa d’or a la paret o impreses en samarretes, Dora García va iniciar, l’any 2001, la seva llarga sèrie Frases d’or. Tot i que el color daurat els atorga un cert preciosisme material, són frases sempre  vinculades al sentit comú. Algunes provenen de personatges coneguts com Albert Einstein, però la majoria han estat proposades per l’artista. Eficaçment ambigües, n’hi ha de poètiques, de críptiques, iròniques, burletes, ocurrents o provocadores; sempre admeten més d’una lectura i sovint inciten a l’acció. Plantejades com a truismes i mai com a citacions, actuen com a potencials o activadors de pensament. Les Frases d’or encapsulen la noció i l’actitud de Dora García respecte a la cultura, ja que l’artista no separa el registre intel·lectual de la cultura de base. Més que una interpretació unívoca i una semàntica tancada, prefereix la llibertat de lectura.


Fitxa tècnica

Títol original:
Frase d'or (Ella té molts noms)
Número de registre:
AJC.0036
Artista:
García, Dora
Data de creació:
2020
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Pa d'or
Dimensions:
Dimensions variables
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Obra adquirida per l’Ajuntament de Barcelona a través del MACBA per a la “Convocatòria d’adquisició d’obra artística per a promocionar creadores i creadors en l’àmbit de l’art contemporani
Copyright:
© Dora García, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.