Carregant...

El Reino, 2003

El Regne, 2003

El Regne de Dora García va ser una performance estesa que es va presentar al MACBA des del 20 de febrer al 30 de març de 2003. Proposava un tipus de performance poc convencional: durava un mes i mig i es presentava al públic a través d’una novel·la que es trobava a l’atri del Museu. Una novel·la que contenia un programa de performance i també una profecia dels fets que s’esdevindrien al Museu i a la ciutat de Barcelona durant el mes i mig que durava la performance.

Novel·la, programa i profecia eren activats per una sèrie d’actors. Alguns eren actors professionals; altres, personal que treballa al Museu; altres, obres de la Col·lecció MACBA; i finalment, altres que activaven la performance sense ser conscients de fer-ho, simplement pel fet de trobar-se allà en aquell moment.

Tots ells rebien el nom de “Jugadors del Regne”. Com a prova i testimoni de tot el que passava, un d’aquests jugadors era una webcam instal·lada a l’atri del Museu, des de la qual els seguidors del Regne podien seguir alguns dels esdeveniments descrits a la novel·la / programa / profecia.

Si bé el programa es va acabar el 30 de març de 2003, la presència de la webcam activa en el Museu ens indica que el Regne segueix viu i que tots seguim sent jugadors. Tal i com anunciava el manifest que acompanyava el projecte, El Regne esdevé en qualsevol lloc del Museu i en qualsevol moment. El Regne esdevé també en altres llocs. És difícil definir els límits espai-temporals del Regne.

Dora García, gener de 2019


Fitxa tècnica

Títol original:
El Reino
Número de registre:
1863
Artista:
García, Dora
Data de creació:
2003
Any d'adquisició:
2002
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pàgina web transferida a arxiu digital i tinta impresa sobre paper
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies al Taller de la Fundació
Copyright:
© Dora García, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Exposicions

Àudios

FONS ÀUDIO #38. Dora García
28.01.2016

Publicacions