Carregant...

Mao-Hope March, 1966

La marxa de Mao-Hope, 1966
Enregistrat l’1 de setembre de 1966 als carrers de Nova York, el vídeo Mao-Hope March formava part de la performance multimèdia Kisses Sweeter Than Wine, presentada a la tardor de 1966 al 69TH Regiment Armory de la ciutat. El 1973, Öyvind Fahlström va decidir presentar aquest curt com un treball independent. L’enregistrament recull una manifestació organitzada per l’artista en la qual un grup d'homes i dones portaven sis pancartes amb fotografies de l’actor Bob Hope, que representava el somni americà, i una del líder comunista Mao Tse-tung, encarnació de la demonitzada ideologia comunista.
Mentre la manifestació anava avançant, un popular locutor radiofònic feia preguntes als vianants sobre la felicitat.

Fitxa tècnica

Títol original:
Mao-Hope March
Número de registre:
2870
Artista:
Fahlström, Öyvind
Data de creació:
1966
Any d'adquisició:
2007
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia
Tècnica:
Pel·lícula 16mm, b/n, so, 4 min 50 s - Director, productor i editor de so: Öyvind Fahlström - Càmera i muntatge: Alfons Schilling - Entrevistador: Bob Fass
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Öyvind Fahlström, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Jo pinto com si anés caminant pel carrer. Recullo una perla o un crostó de pa; és això el que dono, el que recullo
Joan Miró