La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Sense títol, 1929

Pintura, 38,2 x 46 cm
Conegut internacionalment com Pierre Daura, aquest pintor català nascut el 1896 va arribar a París quan tenia divuit anys. Entre 1929 i 1930, juntament amb l’amic Joaquín Torres-García i amb Michel Seuphor, va formar el grup i la revista Cercle et Carré, que promovia l’abstracció geomètrica enfront del surrealisme i que va comptar amb Hans Arp, Piet Mondrian, Vassili Kandinski, Fernand Léger i Kurt Schwitters, entre d’altres. Interessat en l’estructura del quadre, Daura crea en aquests anys una pintura en què les masses de colors funcionen com a camps compositius. Es tracta d’una pintura sòlida i vibrant que, sense renunciar al rigor de la geometria, conté elements figuratius. Després d’allistar-se a l’exèrcit republicà durant la guerra civil espanyola, l’artista va tornar a França i va desenvolupar la seva carrera entre aquest país i els Estats Units.

Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol
Número de registre:
0211
Artista:
Daura, Pere
Data de creació:
1929
Any d'adquisició:
1996
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre tela
Dimensions:
38,2 x 46 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Martha Randolph Daura
Copyright:
© Pere Daura
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.