La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Sense títol, 1929

Pintura, 38,3 x 46,4 cm
Conegut internacionalment com Pierre Daura, aquest pintor català nascut el 1896 va arribar a París quan tenia divuit anys. Entre 1929 i 1930, juntament amb l’amic Joaquín Torres-García i amb Michel Seuphor, va formar el grup i la revista Cercle et Carré, que promovia l’abstracció geomètrica enfront del surrealisme i que va comptar amb Hans Arp, Piet Mondrian, Vassili Kandinski, Fernand Léger i Kurt Schwitters, entre d’altres. Interessat en l’estructura del quadre, Daura crea en aquests anys una pintura en què les masses de colors funcionen com a camps compositius. Es tracta d’una pintura sòlida i vibrant que, sense renunciar al rigor de la geometria, conté elements figuratius.
Després d’allistar-se a l’exèrcit republicà durant la guerra civil espanyola, l’artista va tornar a França i va desenvolupar la seva carrera entre aquest país i els Estats Units.

Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol
Número de registre:
212
Artista:
Daura, Pere
Data de creació:
1929
Any d'adquisició:
1996
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre paper sobre tela de lli
Dimensions:
38,3 x 46,4 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Martha Randolph Daura
Copyright:
© Pere Daura
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer