La imatge de l’obra no està disponible on-line.

La Tache Aveugle, 1978-90
, 1978-1990

Al llarg de la seva trajectòria creativa, James Coleman ha abordat qüestions referides a la realitat, la percepció, la representació i l'elaboració de la imatge i la identitat. L'artista s'aproxima a aquests temes mitjançant una utilització tangencial de vídeo, pel·lícula, imatges projectades, teatre i performance. Les seves instal·lacions es presenten com a escenificacions, on l'espectador-observador es veu atrapat en una xarxa de tensions i d'impactes. Ja no són projeccions, no són empremtes o traces; són realitats, existències que es produeixen en el temps, entre la memòria i l'oblit.
Coleman combina el misteri de la ficció amb elements materials i històrics de la vida quotidiana.
Així, les seves obres barregen al·lusions a situacions reals, gèneres literaris com el teatre i el folklore irlandès i pastitxos extrets de la cultura popular. Tots aquests elements es combinen amb imatges que es remeten indirectament a la pintura tradicional, a la fotografia de moda i a la cultura musical. El que en resulta és una creació complexa i compromesa que suggereix un missatge codificat.

Fitxa tècnica

Títol original:
La Tache Aveugle, 1978-90
Número de registre:
1656
Artista:
Coleman, James
Data de creació:
1978-1990
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia
Tècnica:
Imatges projectades
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© James Coleman
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites informació específica sobre l’obra o l’artista, ens pots contactar a colleccio [at] macba.cat i/o visitar la biblioteca del MACBA.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Entrar en un museu és una cosa que comença a casa, en un avió, en un tuit
Mark Wigley