Carregant...

Pipe Dreams, 2011

Quimeres, 2011

Hafiz al-Assad, pare de l’actual president de Síria, parla per telèfon amb el primer cosmonauta sirià, Muhammad Faris, mentre aquest és a l’espai. Faris va formar part de la missió russa a bord de la Soyuz TM-3 l’any 1987: «L’informo que per primer cop volem per sobre del cel de Síria, el nostre estimat país», li explica.

En paral·lel a aquesta conversa, es mostren les imatges de la retirada de les estàtues de Hafiz al-Assad a Síria per part del govern encapçalat pel seu fill i successor Bashar, a fi de protegir-les i col·locar les seves pròpies efigies. El règim intenta reconduir una situació inevitable: sacrifica el símbol per salvaguardar la imatge. Dos moments de la història contemporània de Síria, amb vint-i-cinc anys de distància, condensen la situació política en els països àrabs. En aquesta videoinstal·lació, Ali Cherri combina imatges de protesta amb imatges de l’actuació protectora del govern, contraposant dues èpiques antitètiques: la conversa pública d’un president amb la demolició de la seva imatge.


Fitxa tècnica

Títol original:
Pipe Dreams
Número de registre:
5112
Artista:
Cherri, Ali
Data de creació:
2011
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Vídeo doble canal, color, so, projecció continua
Número d'edició:
Ed. 3/5 + 2 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Ali Cherri
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.