Carregant...

In the Shadow of the City... Vam p r y, 1985

A l'ombra de la ciutat… vamp r y, 1985
Mèdia-instal·lació, Dimensions variables

In the Shadow of the City... Vam p r y interpreta en clau postmoderna i amb ironia el mite del vampir entès com a desig insaciable d'imatges. La instal·lació s’acompanya d'una partitura de música electrònica i fragments de música coral religiosa del segle XVI. Les projeccions de diapositives mostren diverses arquitectures urbanes nocturnes, mentre que els vídeos presenten escenes domèstiques i d'exteriors.

En una cara de la instal·lació se'ns mostra una ciutat de nit, sense gent, i blocs d'edificis amb llums a les finestres. Els vídeos projecten primers plans de persones que observen l'espectador rere el que semblen persianes venecianes, en un desconcertant joc de mirades. A l'altra banda de la instal·lació, mentre els vídeos mostren l'interior de la casa d'una família benestant, la tornada laboral d'un executiu i la relació fallida amb els fills, les diapositives projectades a la pantalla reprodueixen imatges nocturnes del Bronx de Nova York, amb edificis abandonats il·luminats per la lluna semblants als quadres de De Chirico, dibuixos d’Aldo Rossi i escenes de la pel·lícula Blade Runner de Ridley Scott.

La profusió d’imatges i sons sense un relat únic i la necessitat de moure’s d’una banda a l'altra desorienten l’espectador i fan que se'n senti alienat i distanciat. En aquesta faula contemporània sobre el mite del vampir, l'ús de diapositives, vídeos i àudios crea un espai arquitectònic que, a més de qüestionar les relacions espacials convencionals, reflexiona sobre l'espai públic, la privacitat, la vida urbana i el control.


Fitxa tècnica

Títol original:
In the Shadow of the City... Vam p r y
Número de registre:
3640
Artista:
Barry, Judith
Data de creació:
1985
Any d'adquisició:
2009
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Projecció de diapositives i vídeo sobre pantalla de doble cara, color, so, projecció contínua
Dimensions:
Dimensions variables
Número d'edició:
Ed. 1/5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Judith Barry
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Imatges

In the Shadow of the City... Vam p r y
In the Shadow of the City... Vam p r y
In the Shadow of the City... Vam p r y
In the Shadow of the City

Àudios

FONS ÀUDIO #17. Judith Barry
05.02.2013