Carregant...

Echo, 1986

Eco, 1986
Mèdia-instal·lació, Dimensions variables

La Col·lecció MACBA inclou dues instal·lacions multimèdia de Judith Barry produïdes entre el 1985 i el 1987. In the Shadow of the City… Vam p r y i Echo són instal·lacions a gran escala amb una organització de l'espai semblant: una pantalla monumental suspesa en un espai fosc que obliga l'espectador a desplaçar-se d'una banda a l'altra de la instal·lació.

Echo inclou dues projeccions de diapositives i quatre videoprojeccions en bucle, dues a cada cantó de la instal·lació. Les diapositives es fonen lentament i mostren escenaris urbans luxosos i arquitectures de Nova York, mentre que en els vídeos hi apareixen executius atrapats en la seva pròpia imatge, amb gestos i actituds pròpies d'un Narcís contemporani. El component sonor de la instal·lació és una barreja de soroll urbà i de música hipnòtica que reforça el clima d'alienació. En una cara de la instal·lació, les diapositives mostren l'interior i exterior de l'edifici de la companyia IBM. Barry el mostra de dia i de nit: de dia, és un espai sense vida comparat amb el brogit del carrer; i de nit, il·luminat artificialment, pren un aspecte irreal. En aquesta reflexió visual sobre el vincle entre arquitectura, poder i estructura, Barry incorpora les arquitectures faraòniques de Philip Johnson, i mostra l'edifici que aquest arquitecte va fer a Nova York per a la companyia AT&T, juntament amb l'escultura que va instal·lar a la New York World's Fair de 1964 i que evoca, vagament, un globus terraqui.

Barry ironitza amb l'anòmia de les formes de treball de les grans corporacions americanes i el narcisisme dels que hi habiten. Com en altres obres, se centra en la manera en què el consumisme, la televisió, la publicitat i les formes de producció intervenen en les nostres vides sense que nosaltres en tinguem cap control.


Fitxa tècnica

Títol original:
Echo
Número de registre:
4420
Artista:
Barry, Judith
Data de creació:
1986
Any d'adquisició:
2011
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Projecció de diapositives i vídeo en pantalla de doble cara, so, projecció contínua
Dimensions:
Dimensions variables
Número d'edició:
Ed. 3/5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Judith Barry
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Vídeos

Imatges

Judith Barry "Echo", 1986
Judith Barry "Echo", 1986
Judith Barry "Echo", 1986
Judith Barry "Echo", 1986
Judith Barry "Echo", 1986
Judith Barry "Echo", 1986

Àudios

FONS ÀUDIO #17. Judith Barry
05.02.2013