Carregant...

Canción para Lupita, 1998

Cançó per a la Lupita, 1998
Francis Alÿs projecta aquesta animació en un format reduït, que coincideix amb la mida dels quaderns de dibuix. Hi mostra una acció senzilla que es repeteix fins a l’infinit: una dona aboca líquid d’un recipient a un altre i d’aquest al primer en un procés sense principi ni fi. Un gest repetitiu sense cap resultat definitiu o tancat que interactua amb el mobiliari i la música. L’acció s’acompanya amb les paraules cadencioses del tema Mañana, mañana suggerint una permanent esperança en el futur. La instal·lació remet a un ús del temps no productiu que, en un context històric obsessionat per la producció, esdevé irreverent i poètic. Remet també, com el títol de l’obra i la música evoquen, a un àmbit geogràfic i cultural concret, i al traspàs o flux constant de cultures i de vides.

Fitxa tècnica

Títol original:
Canción para Lupita
Número de registre:
2609
Artista:
Alÿs, Francis
Data de creació:
1998
Any d'adquisició:
2005
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Tocadisc i altaveus Lafayette, disc de vinil de 45 rpm, enregistrament sonor i enregistrament audiovisual, color, sense so, projecció contínua
Número d'edició:
Instal·lació: 3/3. Discs LP: 36/300, Ed. 37/300 i Ed. 40/300
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Brondesbury Holdings Ltd.
Copyright:
© Francis Alÿs, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman