Carregant...

Canción para Lupita, 1998

Cançó per a la Lupita, 1998
Mèdia-instal·lació, Mides diverses
Francis Alÿs projecta aquesta animació en un format reduït, que coincideix amb la mida dels quaderns de dibuix. Hi mostra una acció senzilla que es repeteix fins a l’infinit: una dona aboca líquid d’un recipient a un altre i d’aquest al primer en un procés sense principi ni fi. Un gest repetitiu sense cap resultat definitiu o tancat que interactua amb el mobiliari i la música. L’acció s’acompanya amb les paraules cadencioses del tema Mañana, mañana suggerint una permanent esperança en el futur. La instal·lació remet a un ús del temps no productiu que, en un context històric obsessionat per la producció, esdevé irreverent i poètic. Remet també, com el títol de l’obra i la música evoquen, a un àmbit geogràfic i cultural concret, i al traspàs o flux constant de cultures i de vides.

Fitxa tècnica

Títol original:
Canción para Lupita
Número de registre:
2609
Artista:
Alÿs, Francis
Data de creació:
1998
Any d'adquisició:
2005
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Tocadisc i altaveus Lafayette, disc de vinil de 45 rpm, enregistrament sonor i enregistrament audiovisual, color, sense so, projecció contínua
Dimensions:
Mides diverses
Número d'edició:
Instal·lació: 3/3. Discs LP: 36/300, Ed. 37/300 i Ed. 40/300
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Brondesbury Holdings Ltd.
Copyright:
© Francis Alÿs, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.