D’origen jueu, Gego, Gertrude Goldschmidt (Hamburg, Alemanya, 1912–Caracas, Veneçuela, 1994), va ser obligada a deixar Alemanya un any després de llicenciar-se en Arquitectura i Enginyeria a la Universitat Tècnica de Stuttgart, l’any 1939. Va emigrar a Veneçuela, on va rebre un contracte i visat per treballar (més tard aconseguiria la nacionalitat veneçolana). Es va establir a Caracas i va obrir un estudi de disseny de mobles. Gego va dir que mai no es va veure a si mateixa com a artista; però l’any 1953 va començar a crear obres artístiques animada pel seu company, el pintor Gerd Leufert. Gego va fer molts viatges a Europa i els Estats Units, i va viure a Nova York els anys 1960 i 1963.
Durant aquest temps, la seva obra va ser col·leccionada per institucions com ara el MoMA i la Biblioteca Pública de Nova York. Ha estat objecte d’exposició a la Fundação Serralves de Porto (2006) i al MACBA (2006–2007).
Visita la mostra permanent
Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer