Nascuda a Alemanya en una família d’origen jueu, Gego (Gertrude Goldschmidt) es va graduar en Arquitectura i Enginyeria a la Universitat Tècnica de Stuttgart el 1938. L’any següent, arran del nazisme, va haver de deixar Alemanya i emigrar a Veneçuela, on es va establir obrint, a Caracas, un estudi de disseny de mobles i làmpades. Si bé va dir que mai no s’havia vist a si mateixa com a artista, l’any 1953 va iniciar una llarga i prolífica producció artística. Gego va fer molts viatges a Europa i els Estats Units, i va viure a Nova York entre 1960 i 1963.

La seva obra transita entre la influència del constructivisme europeu i l’art abstracte i cinètic dominant a l’Amèrica Llatina als anys cinquanta i seixanta. Tot el treball de Gego suposa una experimentació constant entorn de la línia com a potent element generador; una línia executada en dues i tres dimensions i amb diferents materials, en molts casos reciclats o de rebuig, com ara l’acer, el filferro i el niló. Ja sigui en paper, en volum o en intervencions en edificis, l’interès per l’espai, la transparència i lleugeresa dels materials, i la centralitat de l’estructura acompanyen sempre la seva obra.

Des de finals dels anys cinquanta va exposar regularment a Veneçuela, Colòmbia, Mèxic, Nova York i San Francisco. Entre les seves retrospectives, destaca Gego. Line as Object, que es va presentar a l’Hamburger Kunsthalle (2013), al Kunstmuseum de Stuttgart (2014) i al Henry Moore Institute de Leeds, a Gran Bretanya (2014). La seva obra es troba en destacades col·leccions com la del Museo de Bellas Artes de Caracas, MoMA de Nova York, Tate Modern de Londres, Chicago Art Institute, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid i MACBA de Barcelona.