Imagen
1967

Document manuscrit. -- Una composició de 2 estrofes, i.e. 12 versos; Comença, "Un tren aeri recorre / un seguit de túnels"; Acaba, " enclouen la particularitat de / reflectir a l'infinit les / [+++] que <[+++]> tenen al davant."; Dedicatòria, "A Yvon", i.e. Yvon Taillandier, vers lliure; escrit amb llapis (corr. en llapis). -- Les estrofes de la composició estan numerades respectivament amb les xifres I i II. A sota del títol, el terme "Cap al tard" escrit amb llapis sense ratllar, i.e. potser un títol més preliminar. Al recto del full 9, dues versions de la segona estrofa més preliminars desestimades, escrites amb llapis i completament ratllades amb llapis, amb un títol desestimat poc intel·ligible, i.e. "Poema sen[+] [fi?]" escrit amb llapis i ratllat amb llapis, i la dedicatòria "A Yvon Ta[i]ll[++]", i.e. Yvon Taillandier.

Referències bibliogràfiques: - Brossa, Joan. Cent per tant. En: Rua de llibres (1964-1970). Barcelona: Ariel, 1980, p. 393. (Cinc d'oros; 8).
Al verso del full 3, una composició de 3 versos desestimada titulada "El burgès av[ançat?] esc[riu?] versos"; Comença, "Sol, sóc etern. M'és present / el paisatge de fa m[il?] anys,"; Acaba, "Jo [++++]", vers lliure; escrit amb llapis, completament ratllada amb llapis. -- Al verso del full 3, una composició de 4 versos desestimada titulada "[++++] fa versos"; Comença, "L'ho[++] s'ha tret el [+++] que [++++]"; Acaba, "i no h[+] ha[++] [+++] que [++++]", vers lliure; escrit amb llapis (corr. en llapis), completament ratllada amb llapis. -- Al verso del full 3, diversos títols de composicions escrits amb llapis, cadascun amb un número assignat, a mode de referència o de sumari; i.e. el títol "Cap d'any" i el número "41", un títol inintel·ligible i el número "42", el títol "Menú" i el número "43", entre d'altres.

Fitxa tècnica

Pertany a:
Otros > Cent per tant
Crèdit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Sèrie:
Subsèrie Poesia literària. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Creació de manuscrits. Fons Joan Brossa
Publicació/Producció:
1967
Idioma:
Català
Tipus de material:
Document
Número de registre:
A.JBR.00773.019
Topogràfic:
BROSSA_MANUS_MAN_PL_00102