Activitats Infantil i primària

Postdata

Correspondències d’artista a l’escola. Primària

01 feb. al 22 juny 2018

Edgardo Antonio Vigo

Edgardo Antonio Vigo "Múltiples acumulados", 1990-1991

I si trastoquem el que està establert? Només per veure què passa...

POSTDATA és un dispositiu d’arts mòbils inspirats en el moviment d’art postal, també anomenat mail art o art de correspondència. Pretén fer arribar a l’escola des del museu propostes d’artistes contemporanis. Les correspondències són obres que parteixen de la tradició del Fluxus, les arts performatives i les pràctiques site-specific, que apareixeran a l'escola per crear situacions inèdites i generar noves propostes entre alumnes i mestres.

Així, s'introdueix l’art a l'escola sense domesticar-lo i amb la intenció de generar estranyament, sorpresa, experimentació i complicitat entre alumnes i mestres. En aquest sentit, juga amb els límits, provoca incertesa i activa processos artístics i educatius que possibiliten experiències col·lectives.

POSTDATA és un conjunt de cinc peces d’artista autònomes que es dispersen, d’una en una i de manera simultània, per vint escoles de primària durant un període de tres mesos. Cada una de les peces arriba a l’escola per correu postal i suggereix instruccions i protocols que modifiquen les accions quotidianes: formulen incògnites, enigmes i endevinalles, posen a l’abast tècniques i metodologies de l’art contemporani, i converteixen l’escola en un laboratori d’experimentació artística.

POSTDATA dóna continuïtat a la línia de treball a les escoles de primària iniciada amb Expressart. Museu portàtil per situar-nos entre l’objecte i l’acció.

Amb la participació dels artistes David Bestué, Luz Broto, Enric Farrés Duran, Nicolás Paris i Tere Recarens.

Programa

DE L'1 DE FEBRER AL 22 DE JUNY DEL 2018
Gratuït

Amb el suport de:

Inscripció

Cal fer la reserva prèvia enviant un correu electrònic a educacio@macba.cat o bé trucant al 93 412 14 13

Contacte

educacio@macba.cat
Tel. 93 412 14 13

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't