Fons de la Col·lecció

The Whole World is Watching - Weatherman 69

El món sencer està mirant - Weatherman 69

Fecha:
1989
Tipo obra:
Enregistrament audiovisual
Material:
Vídeo monocanal, color, so, 121 min 55 s i funda de cartolina
Medidas:
Procedencia:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Registre núm:
2243

Raymond Pettibon va néixer l’any 1954 a Tucson (Arizona), però des dels dos anys ha viscut a Califòrnia, on es va traslladar amb la seva família. El 1977 es va graduar en econòmiques per la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles. Posteriorment va treballar com a professor de matemàtiques en una escola de secundària, que aviat va abandonar per iniciar la seva carrera com a artista professional. Pettibon, que va començar a utilitzar aquest sobrenom de la infància com a nom artístic, mai no va assistir a cap escola d’art. Ell insisteix que no té aptituds especials per dibuixar i admet que ha après de l’estil d’artistes com ara Reginald Marsh, Edward Hooper i, fins i tot, Goya.

Ja a la universitat va fer les tires còmiques, de caràcter polític, per al Daily Bruin, i va publicar els seus dibuixos en fullets fotocopiats fets per ell mateix. Però va ser el dibuix per a la coberta del disc del grup punk Black Flag, que liderava el seu germà Greg Ginn, el que li va donar un cert prestigi dins de l’escena i la cultura punk del final dels anys setanta i començament dels vuitanta. Des de llavors, l’aparició de les seves imatges en discos i fulls de mà de grups tan coneguts com Sonic Youth l’ha convertit en figura de culte per als devots de la subcultura musical americana d’aquells anys.

L’extensa obra d’aquest artista, formada per centenars de dibuixos, i també per diversos llibres, vídeos i instal•lacions, ha fet de Raymond Pettibon una figura rellevant dins de l’art contemporani, i actualment és l’artista americà més destacat en la utilització del devaluat dibuix com a mitjà d’expressió artística.

Actualment viu i treballa a Hermosa Beach, Califòrnia.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.