Cada dimarts, del 13 d'abril al 22 de juny de 2021

Gathering with Harriet neix de les següents preguntes: com es construeix el cos negre des de la comunitat i dins d’aquesta? Com i des d’on s’articula aquesta comunitat? Com es construeix la comunitat davant les formes de governabilitat?

La idea de comunitat i la noció d’afrofuturisme són dos conceptes que s’actualitzen a mesura que passa el temps, tot i que sempre es relacionen amb un grup humà. D’aquesta manera, les Colectiva Reina Kingkona proposen que es verifiquin els dos conceptes a partir del diàleg amb col·lectius comunitaris registrats en el context actual de Barcelona a través de la creació d’un grup de lectura. Aquest grup de lectura es constituirà com un espai per posar en comú mecanismes i eines que articulen i discuteixen el concepte de comunitat.

Les trobades tindran lloc a la Cuina MACBA i a la llibreria Wanáfrica.

 


INSCRIPCIÓ
*Les persones interessades han d’enviar una carta de motivació a programespublics [at] macba [dot] cat, amb l’assumpte "Gathering with Harriet", abans del 8 d'abril.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 

Colectiva Reina Kingkona (Lucía Piedra i entes Aliens). Aquest col·lectiu neix d’un projecte més gran titulat By any means necessary. Una anatomia per a “allò negre” que funciona com a marc per al desenvolupament de diversos recursos (o repositoris) com una manera de construir arxiu i de treballar-lo. Els recursos poden anar des d’una genealogia cronològica de successos fins a un arxiu d’imatges, el plantejament d’un display expositiu o un taller pedagògic, els quals permeten tractar casos d’estudi dissemblants.

En aquesta ocasió ens interessa treballar en la idea de la creació de ficció com a eina política per construir una comunitat. I per fer-ho ens basem en tota la producció literària, teòrica, musical i visual que s’ha generat al voltant de l’afrofuturisme.

Amb la col·laboració de
Logo Cine Migrante
Grup de Treball Gathering with Harriet