Activitats Secundària i batxillerat

L’hemisferi dret

Recorreguts emocionals per la Col·lecció del MACBA

01 juny 2013 al 01 juny 2014

L’hemisferi dret

L’hemisferi dret

L’hemisferi dret és la part del nostre cervell encarregada de gestionar les emocions.

L’hemisferi dret és una nova manera d’explorar la Col·lecció del MACBA. És una dinàmica educativa que no es construeix a partir de cap coneixement previ sobre art contemporani, sinó a través de la seves possibilitats emocionals –ja siguin aquestes d’atracció o de rebuig– que ens ofereix el contacte amb la pràctica artística actual. El projecte s’adreça a estudiants de secundària i batxillerat i s’estructura a partir de càpsules audiovisuals de caràcter monogràfic. És un sistema d’aproximació a determinats artistes i actituds que dóna peu a debats i activitats per desenvolupar directament a l’aula, i que acaben amb una visita singular al Museu.

La proposta està concebuda com un recurs transversal a tot el currículum escolar, i pren l’experiència artística com a eina de reflexió per afavorir un dels principis bàsics més destacats: “Conèixer i valorar la realitat del món contemporani”. En aquest cas, L’hemisferi dret convida a fer-ho no només a partir de l’art sinó també mitjançant el pla d'acció tutorial. La implementació del projecte en el marc de les tutories contribueix a fer créixer l'alumnat en els aspectes intel·lectual, emocional i reflexiu, a l’hora que permet treballar habilitats de participació activa en contextos d'aprenentatge col·lectiu.

L’hemisferi dret es treballa en dues fases: la primera té lloc a l'aula, amb el suport d’un material adreçat especialment al professorat amb recursos pensats per genera els diàlegs i les activitats proposades. La segona fase consta d'una visita al Museu, on els joves tindran la ocasió de confrontar-se directament amb les obres de la Col·lecció MACBA.

L'hemisferi dret és un projecte per al MACBA creat pel comissari independent David Armengol i l'artista Jordi Ferreiro.

Inscripció

PRÉSTEC MATERIAL

Per poder disposar del material, l’heu de sol·licitar directament al MACBA. Préstec gratuït

VISITA AL MUSEU

Horari de les visites: de dilluns a divendres, al matí i a la tarda (excepte els dimarts)

Durada de l’activitat: 1 hora
Grups classe

Preu: 80 € per grup

Cal fer la reserva amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita que trobareu a continuació. També podeu trucar al 93 412 14 13 o enviar un correu electrònic a educacio@macba.cat

Contacte

Telèfon d’atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio@macba.cat

Informació de contacte

Tel: 93 412 14 13
Fax: 93 412 46 02
e-mail: educacio@macba.catGràcies al suport de la Fundación Nina y Daniel Carasso i al compromís del museu d’Art Contemporani de Barcelona d’apropar l’art contemporani a tothom, continuen fins a finals del 2016 les beques escolars Fundación Daniel & Nina Carasso/MACBA adreçades a tots els nivells escolars d’ensenyament obligatori.

Les beques estan adreçades als Centres d’Atenció Educativa Preferent (CAEP) i a aquelles escoles que presentin una situació econòmica limitada i/o amb perfil de risc d’exclusió. La beca ofereix accés i transport gratuïts a les activitats educatives del MACBA, ExpressArt. Museu Portàtil i L’Hemisferi Dret, durant el curs escolar.

Informació pràctica
Les escoles interessades podran sol·licitar plaça per correu electrònic a educacio@macba.cat indicant:
• Nom de l’escola i/o centre
• Adreça completa
• Nombre d’alumnes i el nivell escolar (mínim 50 alumnes)
• Proposta de disponibilitat (dia i hora de la visita)
• Certificat CAEP o el context de dificultat en què es troba

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.