Dissabte, 9 de desembre de 2023

Com podem traduir les nostres experiències col·lectives i el nostre coneixement sobre el clima en un conjunt d'eines compartides - patrons, històries, imatges - que ens permetin navegar la incertesa climàtica? Aquesta trobada pretén combinar les dinàmiques del Grup de Treball de Ràdio Web MACBA, basades en l'aprenentatge col·lectiu i la pràctica del «pensar fent», amb el treball del col·lectiu feminista Open-weather.

En aquest taller utilitzarem programari de codi obert i maquinari de baix cost per construir estacions terrestres de satèl·lit DIY per tal de rebre transmissions de tres satèl·lits en òrbita de l'Administració Nacional Oceanogràfica i Atmosfèrica (NOAA) dels Estats Units: el NOAA-15, el NOAA-18 i el NOAA-19. Aquests satèl·lits pertanyen a una família de satèl·lits que han estat orbitant la Terra des de la dècada de 1970, quan encara hi havia poca consciència pública pel que fa a l'escalfament global. Després de sintonitzar-les, què podem aprendre de les transmissions automàtiques d'imatges (propenses a fallades però accessibles) d'aquestes estacions? Acabarem el taller amb un exercici de canvi d'escala, allunyant el punt de mira per passar dels nostres propis cossos a la gran escala de sistemes meteorològics sencers i poder fer així una lectura col·lectiva de l'estat del temps.

Participant

Open-weather
Aquest taller és una col·laboració entre Ràdio Web MACBA i Sonic Acts en el marc de New Perspectives for Action. Un projecte de Re-Imagine Europe, cofinançat per la Unió Europea.
Re-imagine Europe
Sonic Acts
Persones revisant estació meteorològica a la ciutat

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de rwm [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.