al
Com cada any, el Museu obre les seves exposicions al públic del festival i acull, entre d'altres activitats, l'escenari SonarComplex. Durant aquests dies l'accés al recinte del Museu serà exclusivament amb l'entrada Sónar i l'horari serà el del festival.

Programa

SonarComplex

DIJOUS 18 JUNYcolor="#999999">

13.00 Rominger (Pendrive Records / ES) Live

Encara que amb un so molt particular i recognoscible, l'univers de Perdi, Leo i Yeray és dificil de definir. El discurs de la banda inclou electrònica, pop, bandes sonores, rock, ambient o folk, fosos en un espectacle que frega el circense. Després de publicar al segell de Califòrnia Vocoid i a Pendrive, el trio grava en l'actualitat el seu primer llarg per al net label granadí Miga.

17.30 Joe Crepúsculo vs La Estrella de David y los Thelemáticos (Discoteca Océano / ES) Live

Joe Crepúsculo explota l'estètica del pop amateur per a aconseguir petites delicadeses de techno-pop d'un altre món. Amb dos àlbums en cartera, l'últim dels quals ("Supercrepus") va ser celebrat per la premsa nacional com un dels punts àlgids de 2008, Joe explora un so entre artesanal i de fireta, secundat per unes lletres absolutament exttranyes, entre el mundà i la filosofia de butxaca. Acompanyat de l'Estrella de David (el Beef David Rodríguez) i els asturians establerts a Barcelona, els Thelemáticos, prometen dur-nos de la mà a un racó desconegut del pop.

19.30 Filastine (Post World Industries / US) Live

Profundament implicat en el moviment de anti-globalització, la seva Infernal Noise Brigade, una banda musical de 20 membres, va marcar el ritme de les protestes anti-WTO de Seattle, al mateix temps que va deixar molt clar de quin peu calça Grey Filastine. Aquest home amb base a Barcelona però reclamat a tot el món maneja els estils més rics i complexos sense cap dificultat, duent el so del carrer als racons més inhòspits: electrònica plena de recursos i especial predilecció per la percussió i els sons ètnics, cosa que li permet barrejar Bollywood amb els ritmes dels Balcans, el breakcore o el hip-hop i sortir-ne il·lès.

21.00 Institut Fatima (DE-ES) Live

Inspirats pel situacionisme, la improvisació lliure, l'universalisme espaial i la creació espontània, Paul i Carsten (dos músics alemanys establerts a Barcelona) exploren noves maneres de controlar la generació de música electrònica. Utilitzant petites càmeres condueixen la seva maquinària sense tocar-la amb les mans, transformant el directe en un espectacle sense cables, ple de surrealisme i moviment.

DIVENDRES 19 JUNYcolor="#999999">

13.00 Nikka (Lovethechaos / ES) Live

El més natural per a Nikka és estar entre màquines: juga i experimenta amb elles amb tanta familiaritat que sembla haver nascut per a això. Es reflecteix en elles com en un mirall, transmetent a l'audiència una complexa mélange de sons, ritmes i sensacions d'aparença malenconiosa, però amb una forta personalitat. Pel seu directe compta amb la col·laboració d'Alba G. Corral als visuals.

17.30 Colch-ón vs. Suma (Foehn / ES) Live

Colch-ón, el projecte en solitari de Frank Rudow (Manta Ray), és una experimentació contínua entre el sampleig, bases electròniques fetes a casa i sorolls creats i manipulats in situ. Peces tètriques i tàntriques, circulars i alhora interrompudes que entraran en col·lisió amb l'acabat orgànic i la dolçor de Suma, una nova referència de Foehn. Música i audiovisuals en un mateix esforç per a crear una experiència gairebé orquestral.

19.30 Tarantula vs Orquesta Caballo Ganador (Producciones Doradas / ES) Live

Vincent Leone, Joe Crepúsculo, Eneko Trece i Daniel Descabello duen el punk, l'electrònica i el rock transcendental als racons més insospitats. Iconoclastes, canalles i erudits, s'han guanyat el públic i la premsa a força de molt directe i uns discos irrepetibles que en ocasions han ofert de forma gratuïta. Per a Sónar l'Orquestra del Caballo Ganador s'uneix a la tropa per oferir un dels seus moments més màgics.

21.00 Bèstia Ferida (Ozono Kids / ES) Live

Adrián de Alfonso (Veracruz, Don The Tiger), Arnau Sala (bateria a Les Aus) i el trompetista Mark Cunningham (icona de la no wave de Nova York de finals dels setanta establert des de fa anys a Barcelona) formen Bèstia Ferida: un trio de noise conceptual de notable projecció internacional amb ecos de free jazz i post-rock, on la distorsió i la llibertat estructural són les úniques pautes a seguir.

DISSABTE 20 JUNYcolor="#999999">

13.00 Carlos Suárez (ES) Live

Aquest compositor i etnomusicòleg gallec-veneçolà ha creat més de 40 obres acústiques i electroacústiques. Els seus viatges d'investigació per Veneçuela i el Carib des de 1989, principalment en les àrees culturals afroamericana del Carib i indígena de l'Amazonas, són la base de múltiples enregistraments i estudis. En aquest concert s'utilitzen com a matèria primera paisatges sonors en perill d'extinció gravats a Veneçuela i Galícia durant quinze anys. Aquests sons han estat processats i reconfigurats per a establir un discurs sonor que servirà de base a l'execució de diversos instruments de la col·lecció de Suárez, provinents de múltiples cultures estudiades per l'artista a Veneçuela i a Galícia, alguns d'ells de més de 600! anys d'antiguitat.

17.30 Ben Frost (Bedroom Community / IS) Live

D'origen australià però resident a Islàndia des de 2005, Ben Frost és un d'aquells compositors que resulten ben difícils de catalogar. La seva música discorre entre l'ambient més agrest i el post-minimalisme, i malgrat que no és precisament lleugera, ha convençut sense problemes i col·laborat amb personatges com Björk, aminaa o Valgeir Sigurðsson. Dos anys després de la seva publicació, l'indòmit "Theory of Machines" segueix entre els punts àlgids de l'electrònica experimental recent.

19.30 Pau Riba i Mil Simonis (ES) Live
Iconoclasta, polifacètic i transgressor per definició, Pau Riba és una autèntica institució musical del panorama català, amb una trajectòria sòlida com a cantautor mai exempta de provocació i polèmica. La seva actual presentació en directe incorpora la col·laboració de Mil Simonis -que inclou membres de Mil Pesetas, Don Simón i Telefunken-, que donen color a la vena més lisèrgica i juganera de Pau Riba, amb una instrumentació minimalista, suggeridora i molt original, recuperant els moments més aguts del seu repertori.

21.00 Penca Catalogue (ES) Live

En companyia de col·laboradors com Strand, .tape., Castropol, Kresy, Jumbil i Bacanal Intruder, Penca Catalogue es dirigeix, en la seva nova direcció musical, a agermanar dos vessants que mai van pensar en mirar-se: per un cantó, les restes del fenòmen post rave anglès i la síncopa del 2step, i per l'altra, l'indie-rock nordamericà dels 90 (Mercury Rev, Pavement, Yo la Tengo). A tan curiosa combinació li afegeix molta distorsió propia del shoegaze i veus típicament soul. Un experiment valent al que ell mateix denomina gaystep.