al
Com cada any, el Museu obre les seves exposicions al públic del festival i acull, entre d'altres activitats, l'escenari SonarComplex. Durant aquests dies l'accés al recinte del Museu serà exclusivament amb l'entrada Sónar i l'horari serà el del festival.

Programa

SonarComplex
19 JUNY


13:00 Jahbitat (Project Mooncircle/ES) Live
Simon Williams investiga en una mena d'improvisació meditativa en la qual hi té cabuda tot. Un discurs absolutament personal i elàstic, que va conquistar amb el seu LP "Harpy Lights the Canopy" el segell Project Mooncircle. Jahbitat es posarà al comandament de l'ordinador, sampler, efectes i guitarra, acompanyat per dos músics i visuals concebuts especialment per a l'ocasió.

Emilii Records presenta:
17:30 Deefried (ES) Live
A punt de publicar el seu treball de debut a Emilii, Deefried s'ha guanyat la condició de fi estilista de l'electrònica menys ortodoxa amb paisatges de textures orgàniques que es troben, fagociten i confonen sobre fràgils acords i espais sonors hipercontaminats. Una experiència amb vocació cinemàtica, cimentada sobre desconcertants imatges tractades digitalment.

19:30 Arbol (Lejosdiscos-Emilii Records/ES) Live
L'equilibri perfecte entre els instruments acústics i les possibilitats de l'electrònica. Minimalisme i malenconia duts a les seves màximes capacitats expressives de la mà d'un dels noms més inquiets del panorama espanyol, amb multitud de projectes paral·lels, entre els quals destaquen instal·lacions multimèdia, bandes sonores o el projecte "Imaginary Soundtracks", al costat d'Onionlab. El seu tercer LP, "You Travelled my Heart Inside Out", comptarà amb una presentació molt especial a Sónar, amb dues vocalistes, un violoncel i visuals a càrrec de l'austríac Testphase.

21:00 Internet2 (ES) Live
Únics en un milió, Internet2 barregen comèdia, drama i música clàssica filtrada via l'electrònica amb un sentit de l'humor càustic i un esperit absolutament delirant. Una mena de matrimoni entre Wendy Carlos i Momus sota els efectes de l'LSD. Tot això, amanit amb una posada en escena que mai no deixa indiferent.


20 JUNY


13:00 AIXÒNOÉSPÀNIC (ES) Live
Un projecte de Victor Nubla, Quicu Samsó i Albert Guitart, que combina el so de bateria, baix i clarinet amb la intenció de crear música energètica en llibertat. Una reunió inesperada que convoca protagonistes clau de l'experimentació barcelonina de les últimes dècades i proposa una música lliure i energètica, amb elements compositius i d'improvisació.


17:30 QA'A (ES) Live
Guanyadors de la secció Off del festival barceloní LEM i reis del gamberrisme, QA'A recreen estranys mantres armats de guitarres i efectes malalts. Una molt bona ocasió per a descobrir les possibilitats d'aquesta vella combinació d'instruments i que serveix de bestreta al seu disc de debut de propera edició, produït per Zlaya Hadzic (Sonic Youth, The Ex).


19:30 Yellow Swans (US) Live
Des que van començar la seva marxa musical el 2001, aquest duo s'ha convertit en tota una institució en el camp de l'electro-noise americà, combinant drones, feedback, instruments electrònics, referències culturals creuades i milers d'ingredients addicionals amb una posada en escena que mai deixa indiferent. Pur esperit DIY.


21:00 Nisei vs Za (BCore-Acuarela/ES) Live
Una trobada única entre dues bandes de referència de l'escena alternativa catalana. Nisei i Za compartiran escenari, idees, cançons, i qui sap què més. Les dues bandes tenen en comú el seu amor per l'experimentació i els ritmes impossibles, així que ningú pot preveure què sortirà de la unió de dues bateries, tres guitarres, dos baixos i qui sap quantes veus.


21 JUNY

13:00 Camping (PuPilo/ES) Live
Si al principi el post-rock era l'etiqueta més encertada per a Camping, a "Politics of Love" la banda de Granollers ha decidit explorar noves formes en el terreny del rock avantguardista. Amb més múscul, forma i contundència, el seu so s'acosta cada vegada més a cap a un post-tot amb el qual mostren una enorme capacitat regenerativa.


16:30 Electrotoylets(ES)
Armats amb un imparable arsenal d'instruments, joguines i trastos elèctrics d'allò més surrealista (del joc de Simon fins a vocoders i guitarres en miniatura), el trio més indescriptible del país aposta per un espectacle divertit i iconoclasta, que converteix alguns dels punts clau del folklore català en autèntiques bombes de psicodèlia electrònica de baixa definició. Ja han triomfat a Xina i Malàsia.

Osaka Invasion presenta:

17:30 Ove-Naxx (Accelmuzhik/JP) Live
Amb una aproximació força més humorística que la de la majoria d'artistes de la generació breakcore, Isao Sano tritura sense pietat fragments de death metal, j-pop, dancehall, sons d'animals i compassos de música llatina, en un remolí de polirrítmia descarnada i terrorisme sonor tan divertit com energètic.


18:30 Bogulta (JP) Live
Un festival de colors, sons i bogeries 100% Made in Japan. Un duo incombustible que no necessita gaire artifici per a dur una festa allà on vagin: la seva barreja de punk, electro, rock, new wave i caos hipervitaminat recrea a la perfecció el sense igual esperit dels sons manufacturats en el país del sol naixent.

19:30 DJ Scotch Egg (Load Records/JP) Live
El rei del chiptune japonès va seguir al peu de la lletra el consell del seu col·laborador i amic Shitmat, que el va empènyer a crear temes de gabber amb una senzilla GameBoy. Avui, una vasta discografia en segells de primera classe com Wrong Music, Adaadat o Load Records, prova que no va ser pas mala idea. Un advertiment: acostuma a acabar els seus shows llançant ous durs arrebossats a l'audiència.


21:00 Maruosa (Renda Records/JP) Live
Un dels artistes més hiperactius de l'underground d'Osaka, Maruosa fon la tradició noise nipona de Hanatarash o Masonna amb l'agressivitat rítmica del breakcore i la seva fascinació pel punk i el metal més brutals. El seu darrer lliurament, el demolidor "Exercise and Hell" és una oda al gabber satànic, els breaks distorsionats i la perversió sonora.