El relatograma és un dispositiu metodològic format per dibuixos i paraules que permet apropar-se a una idea des de moltes bandes, creant narracions no lineals que interpel·len la mirada granulada i perifèrica. És una mena de relatoria gràfica, un dispositiu d’escolta, una manera d’afecció. Una pràctica de dibuix que explora altres formes de registre i documentació. Relatogramar és obrir-se a la possibilitat que l’experimentació es pugui dibuixar, al fet que la investigació pugui generar altres relats i produir-se en altres formats, llançant bocins de realitat que neixen en el quadern de paper, i després explorar-ne el potencial quan es converteixen en objectes digitals en circulació que s’intercanvien, s’enllacen i s’adjunten. #relatograma explora altres maneres de mirar, narrar, distribuir i guardar processos en els quals prenem part.

Taller teoricopràctic a càrrec de Carla Boserman. No calen coneixements de dibuix. Adreçat a qui vulgui aprendre a sintetitzar idees, reunions, classes..., a través del dibuix. És una eina especialment útil per a professors, dissenyadors, artistes, mediadors, periodistes i col·lectius.

Carla Boserman és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Sevilla i Màster en Comunicació, Cultura i Ciutadania Digitals per la Universitat Juan Carlos I de Madrid. Combina la docència, la investigació i la relatoria gràfica, i col·labora en diversos projectes culturals com Medialab Prado. És una de les fundadores de Robocicla.net i forma part de la xarxa Arquitecturas Colectivas. Actualment és docent de l’àrea d’art de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona, i col·laboradora del grup de recerca Objetologías, on investiga sobre les possibilitats del relat gràfic com a objecte epistemològic, prestant especial atenció a les metodologies que permeten que la investigació es pugui produir en altres formats.

Carla Boserman: Relatograma

Programa

DIVENDRES 6 DE MARÇ DE 2015, DE 16 A 20 H (Places exhaurides)
DIVENDRES 10 D'ABRIL DE 2015, DE 16 A 20 H
Lloc: Espai taller del MACBA.
Més informació: Amics del MACBA
amics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 58

Continguts relacionats

Imatges

#relatogrames Foto: Anna Cerdà
#relatogrames Foto: Anna Cerdà
#relatogrames Foto: Anna Cerdà
#relatogrames Foto: Anna Cerdà
#relatogrames Foto: Anna Cerdà
#relatogrames Foto: Anna Cerdà
#relatogrames Foto: Anna Cerdà