Dimarts 21 de novembre de 2023

Una conversa entre Kathrin Böhm i Elvira Dyangani Ose amb motiu de la recent publicació de Kathrin Böhm: Art on the Scale of Life, coeditat per Sternberg Press, HDK-Valand, PUBLICS, The Showroom.

Aquesta conversa és una continuació de la conversa sorgida entre Elvira Dyangani Ose i Kathrin Böhm arrel d’una gran exposició col·laborativa que explorava l'obra de Kathrin Böhm al llarg de més de vint anys. L'exposició es va exhibir a The Showroom (Londres) l'any 2021 en dues fases diferents: COMPOST. Kathrin Böhm: Turning the Heap i COMPOST: For Future Use. La mostra va permetre dur a terme un procés editorial públic al voltant de les més de dues dècades del treball de Kathrin, que ha sigut majoritàriament col·laboratiu, passant-ne el sedàs, avaluant-lo, arxivant-lo i reformulant-lo mitjançant els seus propis mètodes de producció: treballant conjuntament i pública. Kathrin Böhm: Art on the Scale of Life és un dels principals resultats d'aquest procés. El llibre suposa una important contribució als debats actuals entorn de l'art contemporani, l'arquitectura, l'acció social i la cultura pública. Publicat juntament amb Sternberg Press, fa un repàs exhaustiu de la pràctica polifacètica, longeva i profundament col·laborativa de l'artista. El llibre, que combina material visual i textual, és una panoràmica de l'excepcional modus operandi de Böhm.  

Kathrin Böhm: Art on the Scale of Life és un recull de diàlegs i reflexions per part de col·laboradors de renom internacional tals com Dave Beech, Céline Condorelli, Elvira Dyangani Ose, Wapke Feenstra, Katherine Gibson, Joon-Lynn Goh, Lily Hall, Yolande Zola Zoli van der Heide, Grace Ndiritu, Gerrie van Noord, Paul O’Neill, Doina Petrescu, Gregory Sholette i THEMM!!, Kuba Szreder, Gavin Wade, Mick Wilson, Stephen Wright i Franciska Zólyom.

El llibre, dissenyat per l'innovador estudi An Endless Supply, està farcit d'imatges fotogràfiques, diagramàtiques i tipogràfiques que mostren els llenguatges visuals i espacials desimbolts i alegres que tenyeixen l'obra de Böhm. El registre visual del llibre vol ser, per tant, molt més que una sèrie d'il·lustracions: serveix com a contrapès i extensió de les idees que s'articulen en els textos que acompanyen.


El Programa d'Estudis Independents (PEI) és un programa d’estudis que té la voluntat de compartir i difondre part dels seus continguts mitjançant la programació de PEI Obert i del projecte La Colonie nomade, i amb l’oferta puntual de places en determinats cursos lectius.

Cartell llibre Kathrin Böhm Art on the scale of life

L'activitat és presencial a l'Auditori Meier del MACBA, però també pots seguir-la en directe des de la pàgina web del museu i al canal de YouTube. És en anglès amb traducció simultània al castellà. 

La inscripció també es pot fer al museu, abans de l'inici de l'activitat, i estarà subjecta a disponibilitat de places. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de pei [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 79 05.