Curs escolar 2020 - 2021

POSTDATA és un projecte d’art a les escoles que aposta per afavorir una experiència singular amb l’art fora del museu, introduir l’art contemporani a l’aula sense domesticar-lo i generar situacions fora de la lògica escolar a partir de l’expectativa, l’estranyament, la disrupció i la complicitat entre alumnat i mestres. 

El projecte s’inspira en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art des dels anys seixanta i setanta. POSTDATA apropa a l’aula la tradició de Fluxus, dadà, les arts performatives i les pràctiques site-specific a través de propostes específiques d’artistes contemporanis que conformen les dues col·leccions del projecte. 

Els centres reben per correu postal de manera escalonada un conjunt de propostes autònomes d’artista. S’inicien amb l’enviament de la «Correspondència 0», que conté un dossier amb informació, consideracions per al treball a classe i un vídeo per introduir el projecte (que alumnes i mestres poden visualitzar plegats). 

Al final del projecte l’escola suma una petita col·lecció d’art en la seva experiència i l’acompanya amb els exercicis i les qüestions dels alumnes. 

POSTADATA Col·lecció 1: hi col·laboren els artistes David Bestué, Luz Broto, Enric Farrés Duran, Nicolás Paris i Tere Recarens. Cadascuna de les propostes juga, des de diferents perspectives, amb conceptes com el buit, l’atzar, la ciència-ficció, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la decepció i la sorpresa

POSTDATA Col·lecció 2 (en català i castellà): hi col·laboren els artistes David Bestué, Cris Blanco, Fermín Jiménez Landa, Nicolás Paris, Tere Recarens i Ariadna Rodríguez. Les seves propostes se centren en conceptes com ara el desig, l’atzar, la investigació experimental, el dualisme i la memòria

 

Informació pràctica: 
  • Dates: Curs escolar

  • Dirigit a: Primària i educació especial

  • Preu: Gratuït

Amb el suport de:
Fundación Daniel y Nina Carasso