al

P2P D’igual a igual es planteja com un laboratori per reflexionar sobre el poder de l’experimentació a l’aula a partir de diverses pràctiques artístiques. És també una proposta per compartir els processos de formació del professorat amb els alumnes en un viatge d’anada i tornada de l’escola al museu. El programa es fonamenta en la idea que en qualsevol procés de transmissió es produeix una apropiació i una subversió del que s’ha rebut. En aquest sentit, el taller no pretén oferir receptes, sinó partir d’una pràctica artística per transformar-la, posar-la en comú en l’espai educatiu i retornar-la, diferent, a la resta dels docents i a l’artista.

Cada taller consta de tres parts: la primera sessió, que té lloc al MACBA, és una presa de contacte per entaular diàlegs amb l’artista convidat i per realitzar diversos exercicis, accions i desafiaments proposats per l’artista. La segona part, que el professor porta a terme pel seu compte, té per objectiu traslladar a l’aula les propostes explorades al museu, per experimentar amb l’alumnat els continguts i les metodologies treballades. Aquestes propostes hauran de ser desenvolupades, reapropiades i retransmeses als alumnes, convidant-los a participar-hi, i retornades al museu al cap de dues setmanes a la tercera part del taller, una sessió en què es comenta l’experiència del centre amb el mateix artista i amb els altres docents.

Els tallers tenen com a fil conductor el llenguatge i compten amb la participació d’artistes que aborden el tema des de perspectives molt diverses, com la performativitat, la ironia, la poètica o la política, entre d’altres.

Participant

Daniela Ortiz
P2P D’igual a igual. Tallers amb artistes i docents: Daniela Ortiz

Programa

DIMECRES 18 DE GENER, 1 I 15 DE FEBRER, 1, 15 I 29 DE MARÇ, DE 18 A 21 h I 26 D'ABRIL I 10 DE MAIG, DE 17.30 a 20.30 h
Lloc: Espai Taller

Els tallers tenen com a fil conductor el llenguatge i hi participen artistes que l’aborden des de perspectives molt diverses, com la performativitat, la ironia, la poètica o la política, entre d’altres.
- 1a sessió: María Salgado. 18 de gener i 1 de febrer, de 18 a 21 h
- 2a sessió: Ignasi Aballí. 15 de febrer i 1 de març, de 18 a 21 h
- 3a sessió: Daniela Ortiz. 15 i 29 de març, de 18 a 21 h
- 4a sessió: Los Torreznos. 26 d’abril i 10 de maig, de 18 a 20.30 h

Més informació: 93 412 14 13 i educacio [at] macba [dot] cat


Continguts relacionats

Imatges

P2P D’igual a igual. Tallers amb artistes i docents: Los Torreznos