al

Proposem un grup de lectura i de recerca entorn dels femzins i les seves arxives, a través de la lectura d’estudis, projectes d’arxives, anarxius, arxius dissidents, autoarxius del present i el futur relacionats amb els femzins (publicacions autoeditades i autogestionades realitzades per dones cis i trans, feministes i queer).

Les quatre sessions seran conduïdes per Gelen Jeleton, comissària i creadora d’Una arxiva del DIY, i com a resultat d’aquest pensar des del fer, es produirà un fanzín on es recolliran entrevistes, articles i intervencions que sorgeixin del treball del grup.

Foto: Esferas de 'MissArchive', Gelen Jeleton

Gelen Jeleton (María Ángeles Alcántara Sánchez) realitza la seva pràctica artística juntament amb Jesús Arpal Moya a l’Equipo Jeleton des de 1999, activitat que compagina amb el seu treball en investigació, pràctica artística i acadèmica des de 2011. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Conca, es va postgraduar al departament de Dibuix de la Facultat de Belles Arts de Barcelona en estudis de simbolisme renaixentista i alquímia. Aquests coneixements els trasllada a la seva tesi doctoral Una archiva del DIY: autoedición y autogestión en una fanzinoteca feminista-cuir, presentada a la Facultat de Belles Arts de Múrcia el 2016. Durant els anys 2014 i 2015, amb motiu de la seva tesi, es trasllada a Mèxic, on fa una estada al PUEG (Programa Universitari d’Estudis de Gènere) a la UNAM (Universidad Nacional Autónoma de México), i on s’implica en el projecte «Mujeres en espiral: sistema de justicia, perspectiva de género y nuevas pedagogías» amb l’edició de dues publicacions, Leelatu#1 i Leelatu#2: trabajo, realitzes a la presó de dones Santa Martha Acatitla.

.

Programa

DIMECRES 8, 15, 22 I 29 DE MAIG, de 19 a 21 h
Lloc:
Planta baixa del CED.
Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia.

Les persones interessades han d'enviar una carta de motivació a %20programespublics [at] macba [dot] cat, amb l'assumpte MISSARCHIVE, abans del 3 de maig.

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Exposició

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske