al

Proposem un grup de lectura i de recerca entorn dels femzins i les seves arxives, a través de la lectura d’estudis, projectes d’arxives, anarxius, arxius dissidents, autoarxius del present i el futur relacionats amb els femzins (publicacions autoeditades i autogestionades realitzades per dones cis i trans, feministes i queer).

Les quatre sessions seran conduïdes per Gelen Jeleton, comissària i creadora d’Una arxiva del DIY, i com a resultat d’aquest pensar des del fer, es produirà un fanzín on es recolliran entrevistes, articles i intervencions que sorgeixin del treball del grup.

Foto: Esferas de 'MissArchive', Gelen Jeleton

Gelen Jeleton (María Ángeles Alcántara Sánchez) realitza la seva pràctica artística juntament amb Jesús Arpal Moya a l’Equipo Jeleton des de 1999, activitat que compagina amb el seu treball en investigació, pràctica artística i acadèmica des de 2011. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Conca, es va postgraduar al departament de Dibuix de la Facultat de Belles Arts de Barcelona en estudis de simbolisme renaixentista i alquímia. Aquests coneixements els trasllada a la seva tesi doctoral Una archiva del DIY: autoedición y autogestión en una fanzinoteca feminista-cuir, presentada a la Facultat de Belles Arts de Múrcia el 2016. Durant els anys 2014 i 2015, amb motiu de la seva tesi, es trasllada a Mèxic, on fa una estada al PUEG (Programa Universitari d’Estudis de Gènere) a la UNAM (Universidad Nacional Autónoma de México), i on s’implica en el projecte «Mujeres en espiral: sistema de justicia, perspectiva de género y nuevas pedagogías» amb l’edició de dues publicacions, Leelatu#1 i Leelatu#2: trabajo, realitzes a la presó de dones Santa Martha Acatitla.

.

Programa

DIMECRES 8, 15, 22 I 29 DE MAIG, de 19 a 21 h
Lloc:
Planta baixa del CED.
Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia.

Les persones interessades han d'enviar una carta de motivació a %20programespublics [at] macba [dot] cat, amb l'assumpte MISSARCHIVE, abans del 3 de maig.

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Exposició