al

Coordinat per Jordi Claramonte (Fiambrera Obrera)

Amb aquest taller s'obrirà un lloc d'intercanvi i discussió, de posada en comú de treballs. Però fonamentalment es constituiran grups de treball que desenvoluparan projectes i campanyes a mig termini. De fet, els convidats internacionals ja han començat a treballar amb moviments socials i agents polítics locals, i en la majoria dels casos els grups de treball ja són operatius. D'aquesta manera esperem que totes les discussions i presentacions teòriques tinguin una relació immediata amb la concreció dels projectes.

Amb el suport de:
Fundación Telefónica

Programa

Primera sessió
Redes globales de acción directa
Con Sonja Brünzels, Luther Blisset y a.f.r.i.k.a. gruppe, John Jordan de Reclaim the Streets y Operación Tambor.
Segona sessió
Espekulació
Amb Marcelo Expósito, Paloma Blanco, Jesús Carrillo, Fiambrera Obrera i la
Colla Diables Casc Antic.
Tercera sessió
Fronteras
Con Florian Schneider, Alain Kessi y Rick Ammersvoort, de la campaña Kein Mensch ist Illegal (Nadie es ilegal) y Papeles para Todos.
Quarta sessió
Desocupació
Amb Gerard Paris-Clavel i Brian Holmes de Ne Pas Plier, APEIS (Association pour l'emploi, l'information et la solidarité des chômeurs et des précaires), Asambleas de Parados de Barcelona, AREBA (Asociación por la Renta Básica).
Cinquena sessió
Indy Media - Mitjans independents
Amb Raymond Thomas i Frank Guerrero de Rtmark, Javier Ruiz i Rachel
Whyte-Macpherson de Independent Media Center (Londres), MRG (Movimiento de Resistencia Global - comisión de prensa).
Participants

a.f.r.i.k.a. gruppe és un col.lecctiu d'activistes alemans que han desenvolupat el concepte de "guerrilla de la comunicació". Constitueixen un cas exemplar de com es pot articular un treball teòric riguros amb una pràctica artística i política de primera línia.

Reclaim the Streets. No-organització basada en Anglaterra, responsable de les festes rave i les protestes polítiques més grans i més ben organitzades d'Europa.

Fiambrera Obrera. Grup que ha treballat a Lavapiés (Madrid) i La Alameda (Sevilla) contra l'espekulació, formant part i reforçant les xarxes locals d'acció política.

Kein Mensch ist Illegal (Alemanya) designa tant una campanya com en certa manera un col.l ectiu d'artistes i un modo de treballar en la lluita pels drets dels migrants i contra les fronteres.

Ne pas plier. Col.lectiu francés que possa en comú el treball d'artistes gràfics, d'intervenció, fotografs, etc. tot reforçant assemblees d'aturats, sense papers, i altres moviments socials.

RtMark és un grup nordamericà que aprofita els drets de les corporacions per sabotejar i denunciar altres corporacions: el "Front d'alliberament de les
Barbies" o la intervenció sobre videojocs o "programes educatius" són algunes de les seves accions més celebrades.

Indy Media Center - UK. El concepte d'Indy Media Center (centre de mitjans de comunicació independents) s'ha vist ben reforçat a partir de les protestes anti-capitalistes globals a Londres, Seattle, Washington. Incorpora al treball d'una agencia de noticies tota una tensió cap a l'acces lliure als mitjans de comunicació.

Participaran també una trentena d'organitzacions de Barcelona, Madrid, Valencia i Sevilla entre les que es troben Associacions de Veïns, Grups Ecologistes, Assemblees d'Aturats, Centres Socials Okupats, Grups de Contrainformació, Grups d'Immigrants, etc. L'objectiu será doncs formar grups de treball estables amb capacitat de donar continuitat i difusió al treball realitzat al taller.