al

El museu com a expressió de l'arquitectura contemporània s’ha convertit en un potent signe visual dins l’entramat urbanístic de la ciutat. El cas del MACBA, que es gesta al voltant dels projectes olímpics de Barcelona i que reconfigura la fisonomia del barri del Raval, n’és un exemple paradigmàtic.

Observar i recórrer l’edifici museístic és una experiència independent de la contemplació del patrimoni exposat. Amb l’objectiu de recuperar el diàleg entre contingut i continent, la visita Hibridacions: art i arquitectura proposa investigar l’ADN del museu i reflexionar sobre la importància de l’arquitectura en el projecte expositiu.

El recorregut posa en evidència el tempteig constant entre artistes que interactuen amb l’arquitectura, i l’esforç de l’arquitectura per adequar-se als plantejaments tècnics de les pràctiques més recents. De la irrupció sonora a la invasió espacial de les instal·lacions artístiques, passant per l’ocupació de la paret expositiva, ens endinsarem en l’edifici i la seva col·lecció des d’una altra perspectiva.

La visita es complementarà amb una activitat dissenyada per l’artista Jordi Ferreiro, a partir de la qual l’alumnat tindrà una experiència corporal en relació amb l’espai arquitectònic del Museu.

Visita al MACBA del IES Celestí Bellera. Foto: Víctor Ramírez

Programa

Horari de la visita: de dilluns a divendres, al matí i a la tarda (excepte els dimarts)
Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Àudios

Son[i]a #101 Tonina Cerdà
15.04.2010
Son[i]a #153 Isabel Bachs
03.05.2012
El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman