al

El taller proposa una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir de la vinculació entre la pràctica fotogràfica i l’exploració de la ciutat i els espais del MACBA i el CCCB.

L’activitat es desenvolupa en tres grans fases. En un primer moment s'analitzen fotografies del fons del MACBA i d'altres autors, mirant-les amb ulls de fotògraf i associant-les amb la pràctica posterior. A continuació, i inspirats per aquests referents, s’inicia una exploració fotogràfica de l'entorn més proper als espais arquitectònics del MACBA i el CCCB. Els participants treballen en grups, explorant tant les tries essencials de la fotografia (enquadrament, composició, llum, color) com les característiques que defineixen el teixit urbà (espai, trànsit, ritme, moviment). Finalment, després de triar, imprimir i ordenar les imatges, donen forma als seus projectes fotogràfics.

El taller, per tant, es planteja des d'un doble vessant: d'una banda, com una exploració de les tries expressives de la fotografia i, de l'altra, com una recerca sobre la ciutat i els espais dels museus a través de la creació fotogràfica.

Les fotografies que es facin es publiquen a la web www.fotografiaencurs.org, i es crea així un arxiu fotogràfic i una cartografia visual de la ciutat.

El taller La ciutat dels fotògrafs és una activitat conjunta del MACBA i del CCCB en el marc de Fotografia en curs, un programa d’A Bao A Qu.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) © Rafael Vargas, 2009

Programa

ELS DIMECRES I ELS DIJOUS AL MATÍ

Durada de l'activitat: 3 hores
Preu: 4 € per alumne
Activitat recomanada a partir de tercer de primària.