Les plantes viuen entre nosaltres, tant si ho volem com si no, i això és una gran sort. Viuen en forma de llavors que esperen tranquil·lament i que, en donar-se unes condicions molt específiques de temperatura, humitat, llum i altres elements, perden la por i es llancen a germinar. De vegades això passa en els llocs més inversemblants, on sembla que haguem eliminat tota possibilitat d’altres vides que no siguin les humanes.

Aquesta trobada proposa un recorregut per la cartografia botànica inesperada de la ciutat: ens trobarem amb altres éssers vius que també l’habiten i que mostren una perseverança, una senzillesa i una gosadia que emociona només de veure-ho. Anirem a la recerca del brot vegetal, de l’esquinç del ciment. Hi ha plantes que estan aflorant ara mateix; aprofiten escletxes despistades per on s’esmunyen i troben la manera de tirar endavant, apareixen on ningú s’ho espera. Descarades plantes asfalteres que ens regalen les seves aparicions radicals quotidianes i les seves supervivències d’intel·ligències extraterrestres. Botanografies de carrer o una bona ocasió per preguntar-nos per altres maneres d’estar vius i vives damunt la superfície terrestre.

Coordinat per Itxaso Corral

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Foto: Itxaso Corral

Programa

DISSABTE 9 DE FEBRER, a les 11 h
Participants:
20
Lloc: es notificarà a les persones inscrites
Preu: gratuit. Amb inscripció prèvia
Places exhaurides.

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68