Divendres 27 d'octubre de 2023

Hacer Historia(s) V és un cicle de dansa contemporània i performance que s’interessa per l’arxiu, la memòria, la història i el cos. Organitzat i comissariat per La Poderosa, es tracta d’un programa de dues setmanes travessat pel sentit cíclic de la vida, que inclou dansa, performance, trobades, laboratoris i altres contextos artístics.

En aquesta cinquena edició del cicle Hacer Historia(s), el MACBA acull la proposta BetaBlastoCuir de l’artista Ona Bros. Aquesta conferència performativa serà un experiment: el codi obert per a una possible peça escènica. Un entramat heterogeni de veus i presències que exploren els imaginaris i els discursos tecno-culturals de la ciència genètica.

BetaBlastoCuir s’inicia a partir de l'experiència gestacional d'Ona Bros quan va parir un ésser humà, la seva filla, amb la que no té cap vinculació genètica. A partir d’aquí, BetaBlastoCuir es planteja com una recerca a llarg termini que es materialitza en diversos formats com ara instal·lacions, text, vídeos, trobades grupals o pràctiques somàtiques. Ona Bros presentarà la conferència performativa BetaBlastoCuir i la tobada/taller de 3 sessions Les comunitats del gel.

Aquesta col·laboració serveix de preludi a Geopoètiques, un programa d’arts en viu que ens acosta a l’univers de poetes i artistes que fan servir l’escriptura per a situar-se en un escenari definit per les transformacions irreversibles del planeta Terra.

Crèdits: 

  • Creació i performer: Ona Bros
  • Música i performer: Capitano Barbaconyo @capitano_barbaconyo
  • Mirada externa: Carolina Campos @ccarocampos
  • Edició de vídeo: Claudia del Barrio @cicudelic, Helena Roig @helenaroigg i Rafael Frazao
  • Directo vídeo: Rafael Frazao @rafaelsocra

Més informació del programa i venda d’entrades aquí.

Participant

Ona Bros
Organitza
La Poderosa
Imatge de campanya de Geopoètiques de l'activitat  "BetaBlastoCuir" 

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.