Dissabte 28 d'octubre, 11 i 25 de novembre de 2023

Les comunitats del gel és un espai de trobada adreçat a persones involucrades en processos de criança i/o amb fillxs en la fecundació de lxs quals hi ha intervingut material genètic «donat» (òvul, esperma o embrió).

Durant tres dies de taller ens preguntarem sobre els discursos de la genètica, tant científics com populars, i sobre com aquests conformen el que entenem per vida, vincle o ecosistemes relacionals. Busquem promoure un entorn que faciliti el sorgiment de noves parles, més enllà de discursos essencialistes i mercantilistes. Un espai on assajar nomenclatures i formes d'anomenar l'experiència que agitin potències afirmatives sense ofuscar responsabilitats; on invocar narratives col·lectives a partir de coneixements encarnats i abraçar el reconeixement mutu del balbuceig.

La proposta del taller comptarà amb l’ajuda de Tinta Fina i d'una publicació en format de joc o conte sobre les històries, reals o imaginàries, de fecundació amb material genètic aliè. Pensar i dissenyar la publicació serà la metodologia per a activar les converses entre les participants del taller.

Columba Zabala atendrà l’espai per nenxs, que també participaran en la publicació.

No és necessari haver assistit a les anteriors trobades de les Comunitats del gel. En un espai curós amb la intimitat de totes les persones que hi participen, que ho faran fins allí on vulguin compartir. Tindran prioritat criances monomarentals, queer i/o LGTBIQ+.

Les comunitats del gel és un espai convocat per Ona Bros com a part del projecte de recerca BetaBlastoCuir, iniciat arrel de la seva pròpia experiència gestacional.

Aquest taller és el resultat d’una col·laboració amb el cicle Hacer Historia(s) de La Poderosa. Es presenta al MACBA en el marc de Geopoètiques, un programa d’arts en viu que ens acosta a l’univers de poetes i artistes que fan servir l’escriptura per a situarse en un escenari definit per les transformacions irreversibles del planeta Terra.

En col·laboració amb
La Poderosa
Ona Bros. Les comunitats del gel

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.