Amb motiu del seu 25è. aniversari la Fundació MACBA organitza, juntament amb el MACBA, una Jornada de Portes Obertes el dissabte 24 de novembre de 10 a 21 h. Durant aquesta jornada el Museu oferirà visites gratuïtes a les exposicions i una programació d'activitats especials.

La Fundació MACBA celebra el seu 25è aniversari. L'any 1987 trenta empresaris i trenta particulars es van unir de la mà de Leopoldo Rodés, president de la Fundació, per col·laborar en la constitució del Museu d'Art Contemporani de Barcelona i contribuir a la creació d'un fons d'art. Aquest fons es va crear abans de la inauguració del Museu l'any 1995, i és la columna vertebral de la Col·lecció MACBA. De les 4.674 obres de la Col·lecció MACBA, 1.699 són de la Fundació. La generosa aportació d'empreses i particulars, i el compromís de mecenatge de la Fundació ha permès que la Col·lecció MACBA es vagi ampliant any rere any. El model de gestió del MACBA és una aliança público-privada pionera en el sector de l'art, i s'ha convertit en una referència en l'actual context de crisi.

Amb el suport de:
illy
Moritz
Danone
Foto: Petites experiències fotogràfiques

Programa

Dissabte 24 de novembre, de 10 a 21 h

Durant tota la jornada hi haurà activitats especials. Comparteix la teva experiència a les xarxes utilitzant les etiquetes #25aFMACBA i #MACBA_viu

VISITES AL CENTRE D'ESTUDIS I DOCUMENTACIÓ MACBA
Horari: Visites a les 12 h i a les 17.30 h.

El CED també obre les portes al públic i ofereix una mostra d'alguns dels documents més singulars de la Biblioteca i l'Arxiu.

INFLABLES IMAGINARIS QUE TOQUEN DE PEUS A TERRA
Horari: tot el dia, ininterromput. Activitat participativa oberta a tothom

L'exposició La utopia és possible – ICSID, Eivissa, 1971 serà el punt de partida d'aquesta activitat participativa oberta a tothom. Aprofitant l'arquitectura del MACBA i utilitzant la inventiva i la participació, els artistes Jordi Ferreiro i Quim Packard animaran al públic, adults i petits, a crear conjuntament una estructura efímera, inflable i imaginativa que ens permeti, per uns moments, somniar en la possibilitat de configurar espais utòpics.

VISITA ESPECIAL: ELS SECRETS DE LA CONSERVACIÓ I LA RESTAURACIÓ EN L'ART CONTEMPORANI
Horari: a les 12.30 h i a les 18.30 h.

Quina és la tasca dels conservadors-restauradors? En què consisteix la conservació preventiva? Quins són els criteris de conservació i restauració de l'art contemporani? Amb el guiatge d'un educador i d'un conservador-restaurador, aquesta visita es planteja com un espai de conversa i diàleg al voltant d'alguns dels aspectes menys coneguts de les obres de la Col·lecció MACBA.

L'itinerari no pretén explicar de manera exhaustiva totes les obres exposades, sinó mostrar-ne una selecció que permeti descobrir les particularitats i problemàtiques a les quals ha de fer front l'equip de conservació i restauració. Aprendrem que hi ha especialistes en obres sobre paper, sobre tela i en objectes, media art o instal·lacions, que procuren evitar el deteriorament de les obres i de les peces basades en les noves tecnologies electròniques i digitals.

VISITA PERFORMATIVA A CÀRREC DE L'ARTISTA JORDI FERREIRO
Horari: Única visita a les 19.30 h

Les visites performatives són una manera d'aproximar-se a l'art contemporani d'una manera lúdica i transgressora i resoldre de manera participativa i col·lectiva els interrogants que aquest genera.
A través d'un conjunt d'accions que s'organitzaran a les sales del Museu amb l'ajut de l'artista-educador Jordi Ferreiro, els participants exploraran diversos conceptes clau en les pràctiques artístiques contemporànies des d'un posicionament actiu, esdevenint alhora partícips i creadors d'un esdeveniment únic i irrepetible.

A més, per gentilesa d'Illy i Danone convidarem a cafè i a productes làctics al llarg del matí i al vespre Moritz oferirà cervesa al Hall del Museu per acompanyar l'actuació a càrrec de DJ Santa Pau, de 18 h a 21 h.

Quan treballo, no penso en l’art. Miro de pensar en la vida.
Jean-Michel Basquiat