Carregant...

Sense títol, 1976

Dibuix, 101 x 165 cm

«El gest més precís i mínim de la mà ens fa reviure tota una variació d’espais interiors poblats de figures antropomòrfiques, d’animàlies i de paisatges per descobrir», explicava Benet Rossell sobre el seu univers creatiu. Rossell va inventar un alfabet propi de microdibuixos, icones, grafismes i «benigrames» (se’l coneixia com a «Beni») tan ric i ple de matisos com la paleta del pintor. Rossell, un dels artistes catalans instal·lats a París des de 1964, modela aquí una poètica de la fragilitat que no renuncia a la ironia i l’esperit crític, tot posant l’atenció en els micromons generalment ignorats pels relats absoluts de la història de l’art. Tot i l’aparent abstracció, la seva obra té un marcat component narratiu, un microteatre o una representació cal·ligràfica del gran teatre del món.


Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol
Número de registre:
RT.0021
Artista:
Rossell, Benet
Data de creació:
1976
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Dibuix
Tècnica:
Tinta xinesa sobre cartró ondulat
Dimensions:
101 x 165 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Benet Rossell
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.