La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Flower Fields, 1974

Camps de flors, 1974

Des de l’interior del seu cotxe, Martha Rosler filma els camps de flors al costat d’un paisatge de turons al llarg de l’autopista número 5, que recorre la costa oest americana des de Mèxic fins al Canadà. Els plans llargs amb imatges idíl·liques evoquen la tradició pictòrica occidental. La imatge de la policia d’immigració desplaçant-se a gran velocitat per l’autopista deixa entreveure el dur treball manual dels treballadors mexicans clandestins que conreen els camps de flors. La peça acaba amb imatges dels controls policials fronterers.

Tot i ser una de les primeres peces fílmiques de Rosler, i malgrat la seva simplicitat, Flower Fields avança alguns dels interessos analítics posteriors de l’artista: l’opressió social amagada en la vida quotidiana, el gènere i la classe. Es tracta d’una de les poques obres de Rosler rodades en Super-8.


Fitxa tècnica

Títol original:
Flower Fields
Número de registre:
3226
Artista:
Rosler, Martha
Data de creació:
1974
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, sense so, 3 min 40 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Martha Rosler
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.