Carregant...

Industrial Chains for the New Century, 2007

Cadenes industrials per al nou segle, 2007
Les ciutats del segle XXI inverteixen molts diners en el que anomenen economies del coneixement, oblidant sovint que les cadenes de producció nascudes amb la industrialització continuen sent la base de l’economia capitalista. Marc Pataut documenta el teixit industrial de Barcelona i el fet que, tot i el seu caràcter de ciutat turística i d’ocupar un lloc destacat en els circuits del disseny, continua sent una metròpoli industrial. Una de les empreses que va marcar l’inici del «desarrollismo» dels anys cinquanta va ser SEAT. Des de llavors, amb la seva cadena de producció altament tecnificada de Martorell i també de la Zona Franca, marca l’economia de la ciutat i, per extensió, del país. Aquesta sèrie va ser produïda el 2007 dins el projecte fotogràfic Imatges metropolitanes de la nova Barcelona, realitzat en el marc de l’exposició del MACBA Arxiu universal. La condició del document i la utopia fotogràfica moderna.

Fitxa tècnica

Títol original:
Industrial Chains for the New Century
Número de registre:
5066
Artista:
Pataut, Marc
Data de creació:
2007
Any d'adquisició:
2013
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata
Número d'edició:
Ed. 1/1 + 1 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© Marc Pataut, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.