Carregant...

Face A / Face B, 2002

Cara A / Cara B, 2002

Rabih Mroué ha centrat el seu treball teatral i visual en els conflictes bèl·lics del Líban i, en general, del conjunt de l’Orient Mitjà. Des de les seves primeres obres, al 1990, ha mostrat una gran capacitat per renovar el llenguatge escènic i fusionar els codis del teatre i de l’art visual. Mroué entén el teatre com una pràctica política. En la seva recerca de la veritat, incorpora documents, fotografies i objectes del passat recent de la societat libanesa.

Face A / Face B és un viatge autobiogràfic que va de la infantesa de l’autor al present en el context de la guerra civil libanesa. El vídeo inclou fotografies, veu, melodies i dades històriques en un relat que explora aspectes com la naturalesa del record, la veu humana i la identitat. A través d’una cinta de casset que ell i el seu germà van enregistrar per enviar a un tercer germà que vivia a Rússia, l’obra es pregunta pel significat del passat i mostra que la història col·lectiva i la personal són indestriables. El vídeo (en àrab i subtitulat en anglès) incorpora una cançó que l’artista i el seu germà van enregistrar; també comprèn el testimoni de la mare i la germana, en una polifonia familiar adreçada al germà absent. En paral·lel a les veus, es projecten fotografies antigues dels protagonistes i també dels efectes de la guerra a la casa d’infància. Memòria privada i col·lectiva es confonen en un conjunt de veus que suma record personal, crítica política i reflexió filosòfica.


Fitxa tècnica

Títol original:
Face A / Face B
Número de registre:
4189
Artista:
Mroué, Rabih
Data de creació:
2002
Any d'adquisició:
2010
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 9 min 56 s
Número d'edició:
Ed. 1/5 + 1 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Rabih Mroué
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Imatges

Rabih Mroué "Face A / Face B", 2002
Rabih Mroué "Face A / Face B", 2002