Carregant...

Relacions, 1960

Collage, 22,3 x 16,4 cm

La poesia de les relacions espacials entre elements simples situats en un camp pictòric esdevé un sentiment estètic. Però Llucià, naturalment, no troba les estructures de repetició d’una manera unilateral. La seva obra dels anys 1957 a ençà marca una sèrie de direccions diverses, unides per grans afinitats de sentit, però realment diferents per la orientació, el concepte i la tècnica.
?…? Enemic de les confessions i de les efusions romàntiques, Llucià, tanmateix, posa una sensibilitat eriçada en els traços i les estries, i fins i tot a les superfícies de les zones, que mai no posseeixen la fredor de l’«art del delineant», tot i que sí tenen la fredor que dimana del color platejat: aquella llum de matí d’hivern, cristal•lina i tremolosa, en el fons una mica trista, però sostinguda.

Juan Eduardo Cirlot, 1960


Fitxa tècnica

Títol original:
Relacions
Número de registre:
1641
Artista:
Llucià, Joaquim
Data de creació:
1960
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Collage
Tècnica:
Collage i oli sobre tela
Dimensions:
22,3 x 16,4 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Lluís Llucià
Copyright:
© Hereus de Joaquim Llucià
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.