Carregant...

2 part piece 221, 1975

Obra 221 en dues parts, 1975
Instal·lació, 138 x 138 x 46 cm
Sol LeWitt va ser una figura clau en el conceptualisme radical que va sorgir als anys seixanta com a reacció a l’expressionisme abstracte nord-americà. Bona part de les seves obres, minimalistes i plantejades com a estudis de geometries, van ser executades per altres persones seguint instruccions de l’artista, convençut que, en l’art, no sols és rellevant el resultat final, sinó tot el procés de producció. 2 Part Piece 221 mostra algunes de les volumetries realitzades amb la figura del cub com a base o unitat mínima. En aquest tipus d’estructures, LeWitt buscava un patró o una relació seqüencial per al quadrat, una cosa semblant a un sistema.

Fitxa tècnica

Títol original:
2 part piece 221
Número de registre:
4066
Artista:
LeWitt, Sol
Data de creació:
1975
Any d'adquisició:
2010
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Acer esmaltat
Dimensions:
138 x 138 x 46 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit particular
Copyright:
© The Estate of Sol Lewitt, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.