Carregant...

Yotam, 2014

Instal·lació, 341 x 190 x 226 cm

Sigalit Landau va construir aquestes tres instal·lacions en el context de l’exposició que va realitzar a La Capella del MACBA l’any 2014. Si bé inicialment formaven una sola obra amb el nom de Yotam, l’artista va prendre la decisió de fragmentar-la en tres peces: Yotam, Nir i Angel. Els títols són un homenatge a algunes persones que van ajudar-la en el muntatge.

Construïdes a la manera de sistemes de canonades metàl·liques d’aigua amb claus de pas, aixetes i comptadors, formen un circuit tancat de formes que pugen, baixen, es separen i es troben més enllà. És la mateixa artista qui, en una entrevista, vinculava aquestes obres amb el cos humà: «La presència d’aigua en aquesta peça simbolitza la sang irrigant el cos, i aquest líquid –tan escàs per a bilions de persones– esdevé una metàfora del coneixement i els sentiments que ens connecten i organitzen el nostre destí comú.»

Finalment, i d’una forma més literal, les canonades recorden també els nombrosos tubs que es veuen a les façanes de les cases i edificis de Tel-Aviv, lloc de residència de l’artista. Si bé en altres ciutats els budells o venes dels edificis estan amagats, en aquesta ciutat estan a la vista i constitueixen una imatge típica dels seus carrers. Però les obres remeten també a la geografia d’origen de l’artista: Israel. A causa de la manca d’aigua, sobretot en zones del desert, un immens sistema de canonades s’estén per la superfície del terra transportant una aigua que prové d’aqüífers subterranis. Les canonades damunt del terra formen part del paisatge estètic d’aquest país de l’Orient Mitjà.


Fitxa tècnica

Títol original:
Yotam
Número de registre:
5235
Artista:
Landau, Sigalit
Data de creació:
2014
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Canonades metàl·liques i comptadors d’aigua
Dimensions:
341 x 190 x 226 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Gas Natural Fenosa
Copyright:
© Sigalit Landau
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.